Rasismus zlomil Šípovi vaz: Moderátor si pěkně naběhl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Rasismus zlomil Šípovi vaz: Moderátor si pěkně naběhl!

Karel Šíp nevěřil svým uším!
Karel Šíp nevěřil svým uším! (ČT)

Měla to být spolupráce, ze které vzejde velký hit. To se ale trio Karlů šeredně zmýlilo. Když moderátor a textař Karel Šíp (77) napsal pro Gotta (†80) text k písni, kterou složil Karel Svoboda (†68), netušil, jak velkou bouři nevole tím vyvolá.

Že byl zpěvák Karel Gott milovníkem krásných žen, není žádným tajemstvím. Na moment jeho šarmu propadla i exotická kráska Manuela Pechová, která se stala hlavním zdrojem inspirace pro Karla Šípa v jeho textu k písni Kakaová.

Karel Šíp na pohřbu Josefa Aloise Náhlovského (†72): Emotivní slova o kamarádovi

Video se připravuje ...

Hudbu skládal Karel Svoboda, a tak by nikdo ze tří Karlů nečekal, že se píseň setká s neúspěchem a nepochopením. „Napsali jsme společně s Karlem Svobodou pro Karla píseň a všichni tři jsme byli přesvědčeni, že je zaděláno na hit. Nestalo se. Dodnes si myslím, že té písničce bylo ukřivděno,“ cituje Šípa web kafe.cz.

Moderátor oblíbené talk show Všechnoparty také prozradil, proč byla Kakaová takovým propadákem. „Písni zlomil vaz obyčejný český rasismus. Armáda Karlových fanynek se nejspíš nedokázala vyrovnat s představou, že jejich idol objímá nějakou mulatku. Ještě se možná pokusím její jméno očistit,“ řekl Šíp v rozhovoru pro MF Dnes. V dnešní době není radno vypouštět z úst rasistické poznámky, společnost se od 90. let výrazně proměnila. Jestli to stačí k tomu, aby Kakaová zažila svůj comeback, je zatím velká neznámá.

Felix o Gottovi: Smrt v přímém přenosu! Zpěvačka chytla naschvál Covid a zemřela

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.