Babča drsňačka! Američanka (83) propadla extrémním závodům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Babča drsňačka! Američanka (83) propadla extrémním závodům

Američanka se toho nebojí
Američanka se toho nebojí (Foto Profimedia.cz)

Věk není důležitý, podstatné je, jak se člověk cítí. Jasným důkazem je Američanka Mildred Wilsonová, která i v 83 letech předvádí, že do starého železa rozhodně nepatří. Pravidelně běhá, vyráží na túry a nedávno dokončila svůj třetí drsňácký závod!

Fyzičku, jakou má tato »babička drsňačka« ze Sikestonu v americkém státě Missouri, jí můžou závidět i o polovinu mladší jedinci! „Spousta lidí si s přibývajícím věkem myslí, že si prostě musí sednout a skončit. Není tomu tak,“ říká Mildred. Na první závod Tough Mudder, který je obdobou v Česku populárních »spartanů«, si troufla v roce 2019, kdy oslavila osmdesátku.

„Doktor mi to musel nejdřív schválit,“ směje se. Tehdy ji čekala trasa dlouhá 5 kilometrů, na níž musela pokořit hned 13 překážek, musela se plazit, šplhat, skákat, často v hlubokém bahně. „Užívám si to, vždycky mě bavilo soutěžit,“ směje se čiperná Američnka. Extrémní závod dokončila i se svým synem Dannym Wilsonem (48) a adrenalin se jí zalíbil natolik, že se s podporou manžela Farrella začala hned chystat na další.

Na ten ji už ale její milovaný choť nedoprovodil – v roce 2020 při covidu zemřel na infarkt... Nezlomná Mildred proto startovala na jeho počest. Třetí Tough Mudder dokončila 1. května, letos bylo jejím cílem získat peníze na vybudování studny se sladkou vodou v Africe. „Zašpiním se od bahna, aby ostatní mohli pít čistou vodu,“ uvedla před startem. Když pak vyčerpaná, ale šťastná protínala cílovou pásku, stala se nejstarší osobou, která kdy závod dokončila. A sladká tečka na závěr? Pro charitu za poslední dva roky vybrala už 330 tisíc korun!

Přečtěte si
Sýkorka Borka
3. 7. 2022 • 13:57

V duchu sa hlboko sa skláňam pred ňou a má môj obdiv....No, ale nie všetci, aj oveľa mladší, také niečo zvládnu.Vôĺa môže byť, ale telo nepustí, aj keď sa človek veľmi prekonáva...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.