Osobní zkušenost jí otevřela oči: Poullain o eutanázii | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Osobní zkušenost jí otevřela oči: Poullain o eutanazii

Chantal Poullain
Chantal Poullain (foto ara)

Herečka francouzského původu Chantal Poullain (65) v minulosti zažila šok. Její sestra Patricie se totiž v roce 2015 rozhodla podstoupit eutanazii, tedy asistovanou sebevraždu. Jak tento zákrok, který se dělá jen ve vybraných zemích, vnímá dnes?

Chantal i její sestra onemocněly zákeřnou rakovinou prsu. Herečce se podařilo nemoc porazit, ale Patrície na tom byla hůř. Proto se rozhodla svůj boj vzdát, bolesti byly nesnesitelné. „Má sestra požádala ve Švýcarsku o eutanazii a já se za ní jela rozloučit. Lék, který ji uspal, jí podávala nejlepší kamarádka a mě poprosila, ať se vrátím ke své rodině. Krásně a s úsměvem jsme se rozloučily,“ vzpomíná Chantal v deníku Blesk.cz.

Chantal a tajná operace. Sama o ni prosila! A Krampol na Vánoce poprvé bez Hanky

Video se připravuje ...

„Když budu v podobné situaci jako moje sestra, nemocná v bolestech, jen kost a kůže, budu taky chtít, ať mě nechají odejít,“ pronesla herečka, která má na celý zákrok svůj názor. „Když to prožíváte, změníte na to názor. Vážím si lékařů a jejich záchrany životů. Jsou ale momenty, kdy smrt patří k životu,“ zakončila Chantal.

Anička Slováčková v Blesku: Promluvila o boji s rakovinou! Jak to dolehlo na její rodiče?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
AHel
18. 4. 2022 • 20:49

Velmi tomu rozumím, také jsem něco podobného zažila, je to nepřenosná zkušenost a tzv. sytý hladovému nevěří. Byla jsem šokovaná diskusí na toto téma v TV o zneužití. Je mi líto těch lidí, kteří toto říkají, to je tzv. "mlecí" věta jako kolovrátek, protože tím se to smete ze stolu. Prý by lidé kost a kůže se šílenými bolestmi eutanazii nechtěli, kdyby s nimi pracoval psychiatr a dával jim antidepresiva, že by myšlenky na sebevraždu neměli. Byla jsem zkoprněná tímto názorem a ještě teď je mi z toho špatně. My nějak tu svobodu ohýbáme, jak se komu hodí do krámu, pochopitelně v tom hrají podle mě hlavní roli katolické tendence. Jsem zhrozena takovým to přístupem. Hned v každém vidíme hajzla a zločince, to je ubohost...Díky za příspěvek na toto téma.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.