Děsivá záliba Igora Bareše: SBÍRÁ VĚCI PO MRTVÝCH | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Děsivá záliba Igora Bareše: SBÍRÁ VĚCI PO MRTVÝCH

Zvláštní záliba herce Bareše: Funerální turistika! Prochází hřbitovy a…
Zvláštní záliba herce Bareše: Funerální turistika! Prochází hřbitovy a…  ( Marek Pátek, archiv Igora Bareše, ČT, FTV Prima, )

Má dost morbidní choutky. Igor Bareš (55) miluje hřbitovy a chodí se tam procházet. Občas i ukořistí nějaký předmět na památku. Kolegové o jeho libůstce vědí, naposledy Ťulda Brousek (64) věnoval herci lebku.

Není to žádná napodobenina z obchodu s bláznivými prezenty. „Lebka byla v roce 1968 dovezena z tehdejšího Sovětského svazu,“ prozradil deníku Aha! Bareš.

Igor Bareš dostal od Brouska lebku a měl z ní radost.

Cenné trofeje

Cennou trofej si okamžitě odvezl na chalupu, kde má ukryté další podobné poklady. Má větvičku ze stromu oběšencova, rostlinu z obce Vonoklasy, kde se točila proslulá děsivá scéna ze seriálu Třicet případů majora Zemana Studna. Navštívil hrob slavného autora Švejka Jaroslava Haška (†39) v Lipnici a odnesl si špetku hlíny.

Objíždí bojiště

„Mám to rád. Chodím s potěšením i na pohřby a hřbitovy navštěvuji na výletech hned po hospodách,“ přiznal herec. Jeho úchylka se týká i slavných bojišť. Igor je objíždí a nasává atmosféru. Jeho žena, herečka Antonie Talacková (43), tomu říká funerální turistika. A má pro ni vzácné pochopení.

Igor Bareš na pohřbu Šafránkové (†68): Fascinovala mě její souhra s Abrhámem

Video se připravuje ...

Miluje Körnera I při práci si herec vybírá temnější texty. Rád načítá knihy Vladimíra Körnera (82). Naposledy jeho bestseler Život za podpis z prusko-rakouské války. Diváci jej znají jako film Kainovo znamení. Předtím načetl Zánik samoty Berhof. Körner je držitelem Českého lva, napsal mnoho scénářů, asi nejslavnější je Údolí včel.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.