Cesta za Zelenským: Takhle k Čechům promluvil Ruský cíl číslo 1! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Cesta za Zelenským: Takhle k Čechům promluvil Ruský cíl číslo 1!

Kubal před rozhovorem zveřejnil společnou fotografii všech redaktorů, kteří Zelenského zpovídali.
Kubal před rozhovorem zveřejnil společnou fotografii všech redaktorů, kteří Zelenského zpovídali. (Foto Twitter M. Kubala, reprofoto ČT, ČTK)

Nepřítel ho považuje za hlavní cíl k likvidaci. I proto rozhovoru vybraných evropských stanic včetně České televize s Volodymyrem Zelenským (44) přímo v jeho kyjevské prezidentské kanceláři předcházely hotové bezpečnostní manévry!

Zarostlého a ve své typické zelené mikině mohou Ukrajinci i lidé na Západě vídat Zelenského téměř denně. A to díky jeho pravidelným videím na sociálních sítích přímo z obléhaného Kyjeva. „Už mě otravovalo, že pořád říkali, že jsem někam odjel, bylo to nepříjemné. Tak jsem řekl, že když budeme pouze v kanceláři, nikdo tomu neuvěří, že musíme vyjít ven a uvidí nás mnohem více lidí,“ vysvětlil v hodinovém rozhovoru, který v pondělí večer ČT odvysílala, ukrajinský prezident.

Střílelo se

Sám reportér Michal Kubal (45) okolnosti vzniku interview se Zelenským označil za bezprecedentní. Zejména pokud šlo o utajení. „Důvod byl jednoduchý: jsme uprostřed Kyjeva, včera v noci jsme tady zažili velmi tvrdé ostřelování... A samozřejmě jsme jeli dělat rozhovor s mužem, kterého ruské vedení označovalo jako jeden z hlavních cílů té akce,“ osvětlil Kubal divákům veřejnoprávní televize.

Prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k demonstracím v celé Evropě. Zdravil i protestující v Praze

Video se připravuje ...

Žádná jména

„Šifrované platformy, veškerá komunikace probíhala v zásadě na nich. Nesměli jsme nikde mimo ně vyslovit nějaké specifičtější jméno, s kým vlastně jdeme dělat rozhovor,“ popsal bezpečnostní opatření Kubal. O interview také věděla jen hrstka lidí. Například tlumočnice francouzských novinářů měla smůlu. „Ani ona do poslední chvíle, než jsme dorazili do prezidentské kanceláře, tak nevěděla vůbec, s kým ten rozhovor budeme dělat,“ dodal Kubal.

CO ZELENSKYJ V ROZHOVORU ŘEKL

1) O SVÉM AKTUÁLNÍM STAVU

„Jak se cítím? Normálně. Nejsem nemocný, jsem naprosto zdravý člověk. Naprosto přesně chápu, co se děje, a zcela klidně se rozhoduji... Spím dobře. Nikdy jsem nebyl velký spáč, ale vždycky jsem spal dobře. Teď se více koncentruji na práci a na to, co dělám a co říkám, to vyžaduje větší koncentraci.“

2) CO BY VZKÁZAL PUTINOVI 

„Když zničí nás, určitě zničí i sebe. Nechci, abychom byli zapsáni do dějin jako národ, který přestal existovat. Takové hrdinství si pro ukrajinský lid nepřeju. Ale když budou zničeni oni (Rusové), tak tam ani CO ZELENSKYJ V ROZHOVORU ŘEKL a K že „B am nezbude ni hrdinství.“

Jednání premiéra Fialy s ukrajinským prezidentem Zelenským

Video se připravuje ...

3) O TOM, S KÝM SI PÍŠE

„Často jsem (po esemeskách) v kontaktu s Andrzejem Dudou, také s Emmanuelem Macronem. Hodně často se tímto způsobem stýkám s Borisem Johnsonem a s představiteli baltských států. Koho upřednostňuji? Svou ženu, s odpuštěním.“



Přečtěte si
-bello-
17. 4. 2022 • 19:49

Jednou mu i sami Ukrajinci dají přes hubu !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.