Vítězka prvního kola Peče celá země Jana Pokorná: Nejsem bábovka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 22. června 2024

Svátek slaví Pavla, zítra Zdeňka

Vítězka prvního kola Peče celá země Jana Pokorná: Nejsem bábovka!

Jana si příliš nevěří, do soutěže ji přihlásila maminka.
Jana si příliš nevěří, do soutěže ji přihlásila maminka. (Foto ČT)

Velkým talentem letošní řady soutěže Peče celá země je Jana Pokorná (26) z Horních Dubňan na Znojemsku. Mladá zootechnička vyhrála se svým květinovým dortem první kolo a podle mnohých je dokonce adeptkou na celkové vítězství. Kdo ji do soutěže přihlásil? A cítí se jako favoritka? To a mnohem víc prozradila deníku Aha! v exkluzivním rozhovoru.

Do soutěže jste se nepřihlásila sama, a ještě na castingu netušila, kdo za tím vlastně stál. Kdo vás nakonec přihlásil?

„Přihlášku za mě poslala maminka.“ 

Věděla jste, do čeho jdete? Viděla jste předchozí sérii?

„První řadu Peče celá země jsem nevynechala ani jeden díl. Ráda jsem se dívala a pak zkoušela péct technické výzvy. A některé recepty soutěžících pečeme doma dodnes.“

Je něco, čím vás soutěž překvapila?

„Nejvíce mě překvapil asi celý ten proces toho natáčení, kdy jsem se poprvé ocitla v maskérně, kostymérně a v celém tom prostředí, které se točilo kolem nás. Největším překvapením ve stanu byla vždy technická výzva a ten okamžik, kdy vyhlásí pekaře týdne a toho, kdo soutěž opouští.“

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě?

Video se připravuje ...

První díl jste vyhrála, co to s vámi udělalo?

„Popravdě, pořád jsem v šoku. Je to zvláštní pocit, když najednou někdo podle vás začne péct a posílat vám fotky. Nečekala jsem, že mi přijde tolik krásných zpráv. Jsem člověk, co si moc nevěří a potřebuji vždy impuls od někoho jiného. Jako to za mě udělala maminka a poslala přihlášku.“

Připadáte si teď o něco blíž svému snu o vlastní kavárně?

„O kavárně přemýšlím téměř každý den. A moc bych si přála, abych jednoho dne ty dveře otvírala.“

Jaké máte plány do budoucna?

„Momentálně zařizuji e-shop se svými produkty a od konce března budu pravidelně dodávat dezerty do nové kavárny v Třebíči. Podrobnosti zatím sdělovat nechci, ale o všem budu určitě informovat na sociálních sítích, kde mě mohou lidé najít pod jménem Nejsem Bábovka. Do budoucna bych také chtěla dělat kurzy a postupem času si otevřít svou vysněnou kavárnu.“

Prozraďte, jak jste se vůbec dostala k pečení?

„V kuchyni jsem se pohybovala už odmala s babičkou nebo maminkou. Vždy jsem doma ráda pekla a zkoušela nové věci. Pamatuji si svoje první palačinky, bábovku a často jsem s babičkou dělala obyčejnou piškotovou roládu protřenou domácí marmeládou. Tu jsem prostě milovala.“

Pečení mi dává kila navíc!

Zootechnička na rodinné farmě Jana Pokorná je ve volném čase ráda aktivní. Běhá, jezdí na kole, chodí na procházky do přírody. Pečení je pro ni disciplína, která ji učí trpělivosti. „Když se mi pečení nepovede po dle mých představ, jsem schopná péct tak dlouho, dokud se nezadaří. Jsem perfekcionista a špatně snáším, když něco není dle mých představ,“ říká. A co ještě jí pečení dává? „Kila navíc!“ dodává Jana se smíchem.

Cukrářka Mirka van Gils (60): Proč skončila v Peče celá země?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.