Maršálek před startem Peče celá země: Odešel jsem z domu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Maršálek před startem Peče celá země: Odešel jsem z domu

Josef Maršálek je jeden z nejlepších českých cukrářů
Josef Maršálek je jeden z nejlepších českých cukrářů (Profimedia)

Přesně za týden, v sobotu 12. března, začne Česká televize vysílat druhou řadu oblíbené kulinářské show Peče celá země. A v roli porotce se znovu objeví populární cukrář Josef Maršálek (39). V rozhovoru pro deník Aha! mimo jiné prozradil, že během natáčení bydlel se všemi kolegy pět týdnů na zámku Bon Repos za Prahou, kde pořad opět vznikal.

Promluvil také o nové porotkyni Míše Landové (47). Ta nahradila Mirku van Gils Slavíkovou ( 61), která se rozhádala s ČT. Přiznal přitom, že by klidně celou show natáčel zdarma, protože ji bere jako odměnu za svou práci.

Máte trému, než soutěž na obrazovkách odstartuje?

„Já už ji nemám. Je to natočené od června minulého roku. Jak říkal Vašek Kopta – my se nemusíme ničeho bát, my jsme svoji práci odvedli a pan režisér se pod to podepsal.“

Já jsem to myslel tak, zda nemáte trému z očekávání vysílání...

„Já jsem tomu rozuměl, snažil jsem se odpověď odlehčit. My víme, že ten formát je u diváků oblíbený, takže se jenom těšíme na to, až budeme moci za 10 týdnů od vysílání prvního dílu představit druhého nejlepšího amatérského pekaře v Česku.“

Když jste dostal nabídku, abyste byl porotce ve druhé řadě soutěže, předpokládám, že jste souhlasil hned?

„Ano, protože, jak já říkám, to je práce za odměnu. Já bych tyhle věci dělal i zadarmo, protože jsem obklopený neuvěřitelnými profesionály, potom můžete pracovat v nádherném prostředí zámku a v úžasném stanu a jsou tam prostě lidé, pro které stojí za to žít.“

Josef Maršálek o Peče celá země 2: Uvidíte show, jakou jste neviděli!

Video se připravuje ...

Neříkal jste si před natáčením, jestli má šanci druhá řada být tak dobrá jako první?

„Já o tom ani trochu nepochybuji! Je pravda, že v té první řadě jsme šli všichni do neprověřené vody. Ale celý ten realizační tým byl stejný v první i druhé řadě, takže nepochybuji, že to bude dobré, možná ještě lepší...“ (směje se)

Řekněte mi, vás mají všichni spojeného se sladkým. Ale hraje vůbec sladké ve vašem životě klíčovou roli?

„Podívejte se, ono je to sladké můj denní chléb, který mě živí. Já jsem si to vybrečel, já jsem kvůli tomu odešel z domu. Já tu práci miluju, já už nerozlišuju soukromí a pracovní život, protože ono se to prolíná. Já jsem rád, že to tak je. Ale ještě než jsem si udělal cukrářský výuční list, tak jsem vystudoval kuchařinu. Takže já mám doma oba a nejen ze sladkého je člověk živ.“ (směje se)

Cukrářka Mirka van Gils (60): Proč skončila v Peče celá země?

Video se připravuje ...

V Peče celá země jsou jedním z klíčových motivů recepty po babičce. Máte vy sám doma nějaké?

„Určitě a já se netajím tím, že spousta receptů, které používám, které šířím mezi lidi ve svých knihách, tak má základ u babiček. To jsou desítkami let ověřené recepty, které fungují. A já potřebuju, aby těm lidem, kteří kupují noviny, časopisy nebo mé knihy, to fungovalo. To je můj cíl. Co je mi platné, když to Maršálek umí upéct, ale neumí to upéct lidi doma. Já chci, aby se to dařilo jim.“

Celá rozhovor naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (5. 3. 2022)



Přečtěte si
Uživatel_5348500
5. 3. 2022 • 11:08

TV udělá jeden pořad a poté pokračuje v tomtéž po mnoho let, taky si myslím, že jednou o pečení soutěž stačila. Stejné to je s tancováním, se zpíváním, pořád stejné pořady po mnoho let dokola.Je to ubohost, proto nedívat se.

mbmb
5. 3. 2022 • 09:39

TV je zahlcena zbytečnými programy ! Proč ztrácet čas?

Alva
5. 3. 2022 • 09:11

Můj názor je ten, že všeho jednou stačilo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.