Akurátní Daniela Kolářová (75): Svěráka by si nikdy nevzala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Akurátní Daniela Kolářová (75): Svěráka by si nikdy nevzala!

Daniela Kolářová o další velké roli: Svěráka jsem dostala potřetí za muže!
Daniela Kolářová o další velké roli: Svěráka jsem dostala potřetí za muže!  (D. Kundrát, profimedia.cz)

Už potřetí si Daniela Kolářová (75) zahrála manželku Zdeňka Svěráka (85). Po filmu Betlémské světlo, který měl včera premiéru, už ji prý ale další práce před kamerou nečeká. „Žádná nová role na obzoru a ani v divadle,“ posteskla si deníku Aha! herečka.

Nedělá jí dobře, když má chvilku klidu. „Musím si na sebe každý den ráno vymýšlet práci, abych se z toho nezbláznila,“ přiznala. Betlémské světlo točila i 12 hodin denně a vůbec jí to nevadilo. „Byla jsem z toho sice úplně zničená, ale bylo to zároveň povznášející. Po delší době jsem zase dělala něco, co má smysl. Je to pěkný film,“ vysvětlila Kolářová.

Zdeněk Svěrák po pěti letech před kamerou: A zase ze života

Video se připravuje ...

Bez kamerových zkoušek

V nové komedii scenáristy Zdeňka Svěráka a jeho syna, režiséra Jana Svěráka (57) hraje Helenku Šejnohovou. „Zdeňkovou manželkou jsem už potřetí. Poprvé jsme byli manželé před pětačtyřiceti lety ve filmu Na samotě u lesa, potom ve Vratných lahvích a teď v Betlémském světle,“ připomněla herečka. Poprvé musela projít kamerovými zkouškami, nyní ji režisér oslovil rovnou. „Zavolal mi Jan Svěrák, že píšou s tatínkem scénář k filmu podle jeho povídek a že s rolí jeho manželky počítají opět se mnou. A jestli by mi nemohli poslat scénář. A pokud se mi to bude líbit, budou moc rádi,“ zavzpomínala Kolářová.

Hrabe se v hlíně

Nejlepším lékem na nicnedělání je zahrádka na Příbramsku, kterou Daniela 20 let sama budovala a na které je prý neskutečně závislá. „Strašně ráda se hrabu v hlíně. Vyčistí to mozek i duši, a navíc, když něco uděláte, tak to vidíte. Zasejete trávu, ona vyroste. Kdežto u herectví si nemám na co hmatatelně sáhnout,“ svěřila se Kolářová. „Nejsem dobrý zahradník, udělala jsem spoustu chyb, ale mě to těší. Obrovsky si u toho odpočinu. Pracovat s půdou je pro mě mystický zážitek. Propojuje vás to s minulostí a něco dáváte do budoucna," dodala. 

Medailonek: Daniela Kolářová

Video se připravuje ...

Spiknutí postav

Scénář filmu Betlémské světlo vznikl na motivy oblíbených povídek Zdeňka Svěráka. Stárnoucímu spisovateli Karlu Šejnohovi už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě, jejich postavy vylézají na denní světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději. Všichni něco chtějí.

Fotograf Matěj chce získat nedobytnou Vendulu z lékárny, pan Bohumil prosí, aby udělal zázrak, automechanik Bakalář by chtěl být léčitelem. Do toho vstupuje z reálného světa Šejnohova manželka, která si myslí, že už by měl psaní nechat a konečně se věnovat jí... Komedie s prvky magického realismu servíruje univerzální otázky lidského života s nadsázkou a humorem.



Přečtěte si
zdrclamrdka
18. 2. 2023 • 10:46

Jseš volič kobliž­níka?­Stře­vlýku:

Alva
8. 3. 2022 • 10:01

A co si paní myslí, další, která neumí odejít s grácií, myslím, že stačilo, lépe vzpomínat na dobré věci, nic není donekonečna.

jpacák
8. 3. 2022 • 09:57

Řekl bych, že chuděra jsi ty...

mbmb
8. 3. 2022 • 05:57

Příšerná baba žluté zuby,prokourena totacem prověřená heeerecka.Z jaké je rodiny?!!! Chudera

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.