Hana Hegerová: Zpívala i za hromádku uhlí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hana Hegerová: Zpívala i za hromádku uhlí!

Hana Hegerová se v knize přiznává k nelehkým začátkům...
Hana Hegerová se v knize přiznává k nelehkým začátkům...

PRAHA – První dáma českého šansonu Hana Hegerová (76) začala zpívat proto, aby si vydělala v zimě na uhlí! Hegerová to přiznává v knize Vaše Hana Hegerová, která vychází v nakladatelství Daranus. A práskla toho na se be mnohem víc!


„Tehdy mě oslovili, že v Bratislavě zakládají Tatra Revue, a jestli bych tam nechtěla začít zpívat. A já jsem si v té době zrovna lámala hlavu, kde vezmu peníze na uhlí, a tak jsem na tu nabídku kývla. Pokud by tehdy nebyla taková zima, asi bych zůstala u herectví a nikdy zpívat nezačala,“ přiznává Carmen Farkašová alias Hana Hegerová. „Jméno Carmen mi vybrala babička, která obdivovala Bizetovu operu stejného názvu,“ přiznává šansoniérka, jež dokonce »poslala k šípku« i Jana Wericha. „Chtěl, abych šla hrát k němu a Horníčkovi do Divadla ABC, ale já jsem je odmítla. Budoucí manžel mi totiž řekl, že bych tam stejně hrála jenom takovou přicmrndávačku, a tak jsem to nevzala,“ přiznává Hegerová. Knihu o jejím bohatém životě už můžete najít v literárních svatostáncích za necelých dvě stě korun.

Kliknutím zvětšete



Autor: (vt)
Foto Aha! – Marek Pátek, ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.