Vendula jako by neexistovala, důvod musí bolet | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vendula jako by neexistovala, důvod musí bolet

Vendula Pizingerová
Vendula Pizingerová (Foto Aha! – Karel Kopáč, Pavel Machan)

Proč ve snímku s názvem "Karel Svoboda: Šťastná léta" druhou manželku legendárního skladatele nezahlédnete? Vendulu Pizingerovou (49) totiž režisér a zároveň hudebníkův syn záměrně vynechal. Proč?

Má jít totiž o láskyplný hold první ženě Karla Svobody (†68), která ve 46 letech podlehla zákeřné rakovině. Dokument plný záběrů z rodinného archivu proložený vzpomínkami přátel Svobodových tudíž končí předčasnou smrtí Hany Bohatové, přezdívané Šiška.

„Věděl sem, že máma posledních pár let bojuje s nemocí, ale ani ve snu by mě nenapadlo, že bojuje o život,“ zavzpomínal na maminku Petr Klein Svoboda s tím, že další léta otcova života už do jeho konceptu Šťastných let prostě nezapadala.

Petr Klein Svoboda natočil dokument o tátovi Karlovi Svobodovi (†68):

Video se připravuje ...

 „Já si ho pamatuju jako srdečnýho a veselýho chlapa a mrzí mě, že jedna z prvních věcí, které lidem s jeho jménem naskočí, je sebevražda," dodal k tomu rozmrzele dvaačtyřicetiletý Svoboda junior ve Studiu Blesku.

Bílá vzpomíná na Karla Svobodu (†68): Mám od něj největší poklad

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.