Pozadí skonu textaře Rottrové: Trpká cesta Wykrenta (†78) ke smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pozadí skonu textaře Rottrové: Trpká cesta Wykrenta (†78) ke smrti

Jaroslav Wykrent
Jaroslav Wykrent (ČTK)

Marie Rottrová (80) pláče. V soboru v půl druhé ráno naposledy vydechl její dvorní textař Jaroslav Wykrent (†78). Podlehl zákeřné rakovině tlustého střeva a jater.

Přerovský skladatel začínal svou hudební kariéru spolu s další přerovskou ikonou Pavlem Novákem (†49) v kapele Synkopa, která patřila ke špičce mezi big beatovými kapelami té doby. Wykrenta ale proslavila především spolupráce s Rottrovou, jíž otextoval písně jako Řeka lásky, Skořápky ořechů, Lásko anebo jeho nesmrtelný song Agnes. Wykrent utrpěl v roce 1999 několik mozkových příhod, které načas výrazně omezily jeho hudební kariéru.

 

Marie Rottrová v 7 pádech o nejtěžších chvílích kariéry: Totální syndrom vyhoření!

Video se připravuje ...

Za značeného přispění Rottrové se však dokázal na jeviště vrátit a postupně se stal i pravidelným hostem zpěvaččiných koncertů. „Koncem roku 2014 jsem onemocněl rakovinou tlustého střeva, v roce 2015 jsem s tím byl na operaci, kdy mi vyhrožovali vývodem, ale nakonec to dopadlo dobře a podařilo se jim nádor odstranit. Takže v tom roce jsem rakovinu zdolal a učil se chodit počtvrté,“ vzpomínal na těžké chvíle Wykrent. Rakovina se ale nakonec vrátila a postihla i játra…

Nestárnoucí Marie Rottrová slaví 80: Prozradila recept na věčné mládí

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.