Herec Michal Novotný: SKONČIL VE VĚZENÍ I V ORDINACI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Herec Michal Novotný: SKONČIL VE VĚZENÍ I V ORDINACI!

Michal Novotný je dvojnásobným otcem.
Michal Novotný je dvojnásobným otcem. (Blesk)

Nejdříve se Michal Novotný (42) u diváků zapsal jako hodný »medvídek« nebo vtipálek z primácké Partičky. Ale teď přechází na opačnou stranu. Po roli krále podsvětí Ivana Jonáka (†59) v minisérii České televize Devadesátky se rolí záporáků nezbaví. Vrací se do Ordinace v růžové zahradě jako vrah.

Na doktora Darka Vágnera ale můžeme zapomenout! Novotný se vrací jako odsouzený vězeň, jemuž se podaří během převozu do nemocnice uprchnout! S rolí Jonáka má Michalův Darek mimo záporné postavy také další společnou věc. Oba skončili za mřížemi za vraždu!

Trailer k seriálu Devadesátky

Video se připravuje ...

Lepší je vězeň

Padouši jdou Michalovi na jedničku a sám si »záporáky « pochvaluje. „Lépe se mi rozhodně hraje Darek jako odsouzený vězeň než Darek v lékařském plášti,“ řekl herec, jehož doktor nejdříve vykrade byt a pak se rozhodne pro únos! „Snad pro každého herce je záporná postava vděčnější, může tak lépe předvést, co v něm je,“ vysvětlil oblibu v těchto rolích, i když to vždy není úplně jednouché, obzvláště když se jedná o reálného člověka, jako tomu bylo v seriálu Devadesátky.

Hvězda seriálu

„Nejvíc zavazující bylo, že jde o všeobecně známou postavu, nesmazatelnou figuru, kterou si pořád lidé pamatují,“ přiznal Novotný na Jonákovu adresu. Role pražského mafiána byla sice jen epizodní, ale Michal svým výkonem naprosto převálcoval všechny ostatní, i když to nerad slyší. „Myslím si, že za devadesát procent úspěchu vděčím maskérům, protože to, co odvedli za práci, je neuvěřitelné,“ dodal pro Aha!.

Ordinace se po vánoční pauze vrací s novým dílem. A spolu s ní Ester Geislerová

Video se připravuje ...

Plivanec v metru

Záporné role s sebou občas přinášejí i stinnou stránku popularity. Diváci se příliš ponoří do hrané postavy a mají dojem, že zloduchem je herec i v reálném životě. „Kdysi jsem natáčel dvoudílný televizní film a tam jsem na konci prvního dílu dost škaredě zmlátil dívku, pak na mě paní v metru plivla se slovy, že vím, za co to je,“ řekl Michal se smíchem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.