Co dnes dělá bývalá hvězda Semaforu Ročáková (73)? Zahodila slávu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Co dnes dělá bývalá hvězda Semaforu Ročáková (73)? Zahodila slávu

Lilka je se svým životem spokojená.
Lilka je se svým životem spokojená. (Foto Facebook.com, ČTK/Z. Humpálová, ara)

Patřila k nejpopulárnějším pěveckým hvězdám zlatých šedesátých let. Její hit Bylo léto, horké léto zněl každou chvíli z rádia a v Semaforu, kde vystupovala už od svých 15 let, bylo nabito. Lilka Ročáková (73) se vyhoupla na první příčky hitparád už v teenagerovském věku. Pak ale přišel zlom. „Opustila jsem svět písniček a mou láskou se stala opera,“ svěřila deníku Aha! zpěvačka.

Nemohli to tehdy pochopit ani její kolegové. S tehdejší slavnou skupinou Pastýři nazpívala úspěšný duet s Karlem Bláhou (74) Stužku ti koupím. „Písničku nám napsal Petr Hannig a lidem se líbila. Jenže Lilka najednou zničehonic odešla k opeře,“ vzpomíná na dávné doby Bláha. „Ano, tehdy se divilo moc lidí,“ připouští Lilka s úsměvem. Zahodila popovou slávu a dala přednost srdci.

Dramatické osudy

Co ji jako popovou zpěvačku tak táhlo k vážné hudbě? „Odešla jsem proto, že jsem chtěla na jevišti žít dramatické osudy operních hrdinek,“ přiznává hereckou touhu v sobě rodačka ze slovenského Trenčína. Přitom si ale zahrála jen ve dvou filmech, a to ještě jako zpěvačka populární hudby. V roce 1963 v Konkursu a o rok později s partou slavných kolegů ze Semaforu, jako byli Karel Gott (†80), Eva Pilarová (†80) a Waldemar Matuška (†76), ve známém muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. „Pilarka byla mým idolem od dětství a v mých šestnácti v Semaforu i největší přítelkyní,“ dodává.

Dáda po návratu Felixe: Milence si nechá! A trápení Zagorové pokračuje

Video se připravuje ...

Tvrdý byznys

V současné době ji diváci najdou Divadle J. K. Tyla v Plzni, kde pracuje jako režisérka úprav dětských oper. Spolupracuje také s činohrou, kde se těší na roli ve hře Čarodějky. Je ráda ve svém divadelním světě. „Showbyznys se hodně změnil od mých dob. Dříve bylo víc ideálů, dneska je to tvrdý byznys,“ říká. Je babičkou dvou vnoučků Péti a Matyáška a i jim ráda věnuje čas.

Producent Michal Kocourek: Jak Zagorová zareagovala na to, že o ní bude muzikál?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.