Brutální dvojnásobná vražda ve Znojmě: Zabil matku a otčíma | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Brutální dvojnásobná vražda ve Znojmě: Zabil matku a otčíma

Brutální dvojnásobná vražda ve Znojmě.
Brutální dvojnásobná vražda ve Znojmě. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Tragicky vyvrcholily dlouhodobé spory mladého muže (22) s jeho matkou (†47) ve Znojmě. Den před Štědrým dnem ji podle policie v bytě v centru města napadl a zabil.

Ženě přispěchal na pomoc o 10 let starší druh (†57), mladík však připravil o život i jeho. Atak, který se odehrál v domě u Horního náměstí, byl podle policie mimořádně surový. „Řádění útočníka nepřežil ani rodinný pes,“ řekla policistka Petra Ledabylová. Způsob vraždy ale policie prozradit nechtěla.

Pro obyvatele okolních domů je krvavá událost šokující. „Vím, že měli mezi sebou spory, ale že by to skončilo vraždou, to je stěží uvěřitelné,“ svěřil se jeden ze sousedů. Kriminalisté útočníka zadrželi, soud rozhodl o uvalení vazby. „V případě prokázání viny mu za vraždu hrozí trest odnětí svobody až na 20 let, případně výjimečný trest,“ uvedla policejní mluvčí.

Násilná smrt a sebevražda?

Další případ s násilnou smrtí objasňují kriminalisté na Blanensku. V pečovatelském domě objevil personál mrtvoly muže (74) a ženy (78). Podle předběžných informací měl penzista ženu zavraždit a poté spáchat sebevraždu. Pokud se tato verze potvrdí, policie případ odloží.

Víte, že...

...smutná událost je v pořadí už čtrnáctou letošní vraždou na jihu Moravy? Všechny případy kriminalisté objasnili.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.