Hádky v kuchyni... pak VRAŽDA!!! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hádky v kuchyni... pak VRAŽDA!!!

Hádka ale neustávala, a tak Bohumila šla raději do domu.
Hádka ale neustávala, a tak Bohumila šla raději do domu. (ara)

Vraždu Františka H.  vyšetřovali kriminalisté na konci dubna 2001 v Proseči u Skutče. Za manželku měl tehdy o rok mladší Bohumilu. Bydleli v zemědělském stavení s mnoha domácími zvířaty na dvoře.

„Když jsme na místo přijeli, ležel na podlaze v kuchyni mrtvý muž. Bylo zřejmé, že byl bodnutý pravděpodobně nožem a přímo do srdce. Jeho manželku jsme odvezli k výslechu. Tvrdila nám, že neví, co se stalo. Prý jen z vedlejšího pokoje slyšela, jak něco padá. Tak přiběhla z vedlejšího pokoje a překvapeně na manžela volala: Fanouši, co je!? On jen sténal, říkal, to bolí, bolí to, bude to dobrý. Zavolala doktora, také souseda, a František mezitím umřel. Neslyšela údajně, co se mohlo v kuchyni odehrát, jen ho viděla na zemi a vedle ležel nůž,“ líčí kriminalista.

Vyšetřovatelé pochopitelně její verzi neuvěřili a poradili jí, ať raději nelže, protože si jen zbytečně přitíží. Bohumila pořád opakovala svoji verzi. Později přiznala, že se hádali. „I když to prakticky nedělám, začal jsem na ni najednou zvyšovat hlas. Bylo to nejspíš tím, že já i přítomný kolega jsme byli po probdělé noci velmi ospalí. V tu chvíli jsem si ale taky uvědomil, že dělám chybu. Takto se přece nemůžu chovat k vyděšenému a rozhozenému člověku, po kterém chci, aby mi vysvětlil, co se vlastně stalo, a aby se mi přiznal. Já být na jejím místě, tak na to zareaguji slovy: Víte co, už vám nic neřeknu a zavolejte mi právníka.“ Bohumila se však lekla, rozplakala se a k vraždě se doznala. Převyprávěla kriminalistům, jak se vše seběhlo. V osudný den, když se František vrátil z práce, vydali se společně na nákup. Po něm však ještě odjel zkusit štěstí na automatech. Bohumila tak po jeho odjezdu sedla na kolo a jela se projet. Když se vrátila, kolem deváté hodiny večer, tak spatřila, jak manžel sedí na lavičce před domem a popíjí lahvové pivo. Sedla si vedle něj, že si popovídají.

„Jenomže František musel předtím na automatech prohrát už poněkolikáté, protože jí začal nadávat, což se nestalo zdaleka poprvé. Dokonce jí i při jednom dřívějším sporu zlomil ruku. Sváděl na ni, že je pitomá, že všichni kolem mají peníze a oni ne. Přitom je sám utrácel na automatech. Bohumila nám tvrdila, že si přitom vystačí i s dvěma tisíci korun, co jí dává, protože pobírá ještě invalidní důchod. A že za to je oba uživí, neboť mají hodně domácích zvířat, takže za maso, vejce a další nemusí utrácet.“ Hádka ale neustávala, a tak Bohumila šla raději do domu. Tam však spor pokračoval, František dokonce začal svoji ženu mlátit do hlavy. Řekla mu: Fanouši, nechej toho, vezmi si harmoniku a hraj, aspoň se zklidníš. To na něj vždy platilo. František i ten pozdní večer pro harmoniku zašel, jenže tentokrát…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.