Faux pas Terezy Maxové: Takhle se vyznamenala u Lagerfelda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Faux pas Terezy Maxové: Takhle se vyznamenala u Lagerfelda!

Tereza Maxová
Tereza Maxová (Nguyen Phuong Thao)

Je jednou z nejúspěšnějších modelek u nás i v zahraničí. Trumfnout by mohla i mladší kolegyně a málokdo by topmodelce Tereze Maxové hádal padesátku. Jak tato modelingová veteránka vzpomíná na své začátky?

Brány světa se jí otevřely v pravou chvíli. Rok 1989 byl pro Terezu přelomový nejen po politické stránce, ale i po té pracovní. Ostatně tyto dvě roviny spolu dost úzce souvisely. A třebaže se mohla již tehdy chlubit půvaby, které zahraniční návrháři uměli ocenit, jazykově již tolik vybavená nebyla.

Tereza Maxová vzpomíná na focení na obálku Reflexu v roce 1999 i na svou kariéru topmodelky

Video se připravuje ...

„Do Francie jsem odjela velmi jazykově nevybavená. Anglicky jsem uměla jenom ‚sure, really a hello, I am Tereza from Czechoslovakia‘. Musela jsem se rychle naučit anglicky i francouzsky, abych se domluvila na práci,“ cituje topmodelku web iDnes.cz.

Že byla nepolíbená, co se světa módy týče, poznala velice rychle. „Nevěděla jsem, co to obnáší. Neznala jsem ani Karla Lagerfelda. Na jeho adrese jsem ho sice našla, ale nepoznala jsem ho. Ten koukal. Pamatovala jsem si křestní jméno, příjmení mi přišlo dlouhé. Když jsem ho zkomolila, pozval mě dál, a díky tomu jsem šla i s extra kily navíc módní přehlídku Chanel,“ vzpomínala Maxová v talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

Slavné české modelky, které dobyly svět

Video se připravuje ...

Tereza k zesnulému návrháři chová neskonalou úctu, a to nejen pro jeho dílo, ale i pro jeho znalosti, jimiž topmodelku mile překvapil. „Byl velmi pracovitý a kreativní. Během dne navrhoval, večer studoval a v noci fotil. Spal jen tři hodiny denně. Věděl o Československu moc věcí, to mi bylo příjemné, že někdo o naší zemi ví,“ dodala o úspěšném návrháři, jenž zemřel zkraje roku 2019.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.