O jeden titul Hamilton přišel, ale... PASOVALI HO NA RYTÍŘE! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

O jeden titul Hamilton přišel, ale... PASOVALI HO NA RYTÍŘE!

Lewis Hamilton se ve Winsdorském paláci dočkal velké pocty. Princ Charles ho uvedl do rytířského stavu.
Lewis Hamilton se ve Winsdorském paláci dočkal velké pocty. Princ Charles ho uvedl do rytířského stavu. (Foto ČTK, Reuters)

Místo meče »šermuje« volantem ve formuli 1, ale i tak si může říkat, že je rytíř. Lewis Hamilton (36) se dočkal královské náplasti za porážku v závodě o mistra světa.

Za patnáct sezon v prestižní F1 získal sedm titulů světového šampiona. Je jediným závodníkem tmavé pleti, co kdy svištěl po nejznámějších tratích na světě. Britský princ Charles usoudil, že si Lewis za výkony v motosportu zaslouží uznání a ve středu ho pasoval na rytíře. „Při ceremoniálu ve Windsdorském paláci se přidal po bok dalších pilotů, kteří mohou užívat titul sir. Patří mezi ně sir Jackie Stewart (82), sir Stirling Moss (†88) a sir Jack Brabham (†88),“ napsal britský deník The Mirror.

Hamilton je v získávání královských oceněních zběhlý. Vždyť v roce 2009 obdržel od královny Alžběty II. Řád britského impéria, když jako mladík vybojoval první titul mistra světa. Ale být rytířem, to je teprve pocta. „Nikdy bych se neotočil ke královské rodině zády. Vyrostl jsem v Británii a jsem jejím velkým fanouškem. Není většího ocenění, než když vás vaše země poctí takovým vyznamenáním,“ řekl Lewis, kterému v neděli po kontroverzním závěru v Abú Zabí uzmul osmý titul mistra světa Max Verstappen (24).

Blesk Podcast: Harryho k alkoholu a večírkům přivedl William, říká spisovatel Robert Lacey

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.