Davidová i Samková vstoupily do olympijské sezony zlatem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Davidová i Samková vstoupily do olympijské sezony zlatem!

Eva Samková
Eva Samková ( Foto Český biatlon – Igor Stančík, Profimedia.cz)

Takhle by se to českým fanouškům rozhodně líbilo! Jak biatlonistka Markéta Davidová (24), tak i snowboardcrossařka Eva Samková (28) zahájily olympijskou sezonu zlatými jízdami!

Davidová se na úvod Světového poháru popasovala s obřím mrazem (ve Švédsku bylo až minus 10 °C) a hlavně díky bezchybné salvě na střelnici urvala hned na úvod první triumf. „Jsem tady už třetí den zmrzlá, takže jsem ráda, že jsem ráda,“ klepala zuby v cíli a ani nemohla uvěřit, co se jí vlastně povedlo. „Sama nevím, jak jsem to dokázala. Snad neusnu na vavřínech, dál se budu snažit dávat co nejvíc nul,“ povídala »Makula«, která do nedělního sprintu vyjela ve žlutém trikotu pro lídryni seriálu.

Sportovci na sítích: Z Evy Samkové je herečka, Jakub Hromada se stal otcem

Video se připravuje ...

A celkové prvenství jí vydrželo i po včerejším 15. místě! Stejnou barvou dresu se může chlubit i jiná česká zimní královna – Eva Samková! Ta zazářila přímo na olympijské trati Secret Garden (Tajná zahrada) v Pekingu, kde si jako úřadující držitelka velkého glóbu připsala už svůj 18. triumf ve Světovém poháru. „Určitě je to velké povzbuzení. Byl to první závod a vím, jak jsem na tom. Cítím se dobře,“ hlásí »Samice«. A to je moc dobře. Tak dámy udržte formu, únorová olympiáda už volá!

Žargon šampionky Evy: Po vrávoru jsem nevysrabila PEKING 

Jak se rodil finálový triumf Evy Samkové? Na začátku tak tak zabránila pádu, pak ale zase nabrala rychlost, nakonec se odvážně natlačila před vedoucí sokyni a mohla se radovat. A teď si to poslechněte jejím žargonem! „Ve finále jsem chytla vrávor, dopadla jsem na frontsidovou hranu, ale naštěstí se mi to povedlo srovnat. Snažila jsem se dupat, ale soupeřky se za mě zavěsily a Britka mě dokonce předjela. Tak jsem se tam hnedka snažila narvat, byla to jediná cesta a jsem ráda, že jsem nevysrabila!“ chechtala se »Samice«.

Magazín COACH: nekaskadérka Samková a individuální vs. týmový sport

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.