Biatlonistka Davidová slaví: Nejrůžovější titul | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Biatlonistka Davidová slaví: Nejrůžovější titul!

Markéta Davidová
Markéta Davidová (Petr Slavík/Český biatlon)

V únoru protnula cíl vytrvalostního závodu coby nová mistryně světa. Teď, o čtvrt roku později, bere Markéta Davidová (24) další titul. Dost možná složitější, než ten biatlonový.

Davidová se tentokrát úspěšně dostala do cílové rovinky České zemědělské univerzity, kde složila závěrečné zkoušky a obhájila diplomku. „Jsem Ing. Makula,“ pochlubila se biatlonistka na sociálních sítích a rovnou přidala fotku dortíků. „Dnešní plán nacpat komisi vyšel,“ culila si biatlonistka, která si na velký den oblékla rozpustilé růžové šaty. Slušný ohoz se Davidové bude hodit znovu, na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů totiž studuje ještě druhý magisterský obor, v něm bude finišovat příští rok.

Kombinaci biatlonu a studia »Makula« zatím zvládá, ostatně se šprtala i na zlatém šampionátu v Pokljuce. „Potřebovala jsem hlavu zaměstnat i jinak a škola přišla vhod,“ pochvalovala si dočasný únik z biatlonové bubliny, jenž se možná už brzy promění v trvalý. Vysněný život Davidové neleží na biatlonové střelnici, nýbrž v roli veterinářky. „Se zvířaty se domluvím snadněji,“ netají se usměvavá blondýnka, která by kariéru mohl zabalit už po olympiádě v Pekingu 2022. Pak by se mohla naplno věnovat studiu veterinární fakulty, kam si až do podzimu příštího roku odložila nástup. „Až přijde čas, promluvím si sama se sebou,“ nechává si Davidová otevřené všechny možnosti.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.