Dcera prezidenta Zemana Katka: Fotky s anděly | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dcera prezidenta Zemana Katka: Fotky s anděly

Kateřina Zemanová
Kateřina Zemanová (Foto herminapress.cz)

V době, kdy fotila kalendář se zdravotníky, ještě netušila, jak moc je její otec Miloš Zeman (77) bude potřebovat. Kateřina Zemanová (27) je patronkou soutěže Anděl mezi zdravotníky a s jedním z »andělů« si odskočila do alchymistické laboratoře.

První zkušenost s focením kalendáře má za sebou dcera hlavy státu, společně s primářem interního oddělení zlínské kliniky Tomášem Mičou (52) pózovali ve zdravotnických pláštích. „Byla to poprvé a nikdy jsem nefotila takovou věc, ale moc jsem si to užila. Děkuji všem zdravotníkům za jejich péči a věřím, že kalendář udělá radost,“ řekla Aha! Kateřina, která před objektivem fotoaparátu pózovala letos v červnu. O pět měsíců později začal Miloš Zeman potřebovat péči zdravotníků 24 hodin denně.

Miloš Zeman a jeho osudové ženy. Kate, Ivana a co Blanka?

Video se připravuje ...

Kateřina se ráda zapojuje do charitativních projektů a pomáhá potřebným. Kromě zmíněného kalendáře se také aktivně zapojila, když Moravu v červnu zasáhlo ničivé tornádo. Kdo další podpořil práci našich zdravotníků a podílel se na originálním a zábavném kalendáři?

O projektu

Anděl mezi zdravotníky je projekt určený pro lékaře a zdravotní sestry, ale i pro záchranáře, pečovatele, mediky, a lékárníky. Přihlásit svého anděla ze zdravotnictví může každý, protože všichni si zaslouží poděkování a obdiv obzvláště v dnešní době.

Pomoc z kouře

Co to tam ti dva dělají? Vyrábějí snad nějaký lektvar, který všem pomůže? Kateřina Zemanová s primářem interny Tomášem Mičou, jehož zlaté ruce znají nejen ve Zlíně. Ano, i on je anděl.

Práci domů nenosí

Muzikálová zpěvačka Natálie Grossová a další z andělů – vrchní sestra pneumologie z pražské FN Bulovka Dita Jetýlková. Pracovat ve zdravotnictví prý vydržela i díky tomu, že si práci domů nenosí...

Natálie Grossová

Zdraví z dlaní

Jiří Krampol, Zuzana Bubílková a lékárnice z Náchoda Nikol Lepšová. Z jejích rukou dostanou lidé jen to, co jim pomůže. Při covidových vlnách nedbala na čas a míchala dezinfekce dlouho po zavíračce. A trpělivě pomáhala lidem se vším, co bylo v jejích silách.

Zuzana Bubílková a Jiří Krampol

Co tam vidíte?

Zpěvačka Míša Nosková s pečovatelkou v Náchodě Radkou Sajfridovou. Své profesi se věnuje 23 let a vidí lidem do hlavy. Jako kdyby měla rentgenové oči. A k tomu velké srdce.

Míša Nosková

Vítězný anděl

Modelka Jitka Boho a vítěz letošního ročníku, gynekolog Patrice Awonseba Baba Musah. Ten prozradil, jak se také dají použít porodnické kleště. „Vozím je s sebou i do rodné Ghany, kdyby bylo potřeba odrodit na poli. Jednou jsem si šel zahrát fotbal a po návratu vidím, jak bratr s nimi obrací maso na grilu. Tady vidíte, na co všechno se toto náčiní hodí.“

Jitka Boho

Epidemiolog se studentkou

Jednou z výrazných osobností, které projekt podpořily, byl epidemiolog Roman Prymula (57). „Bylo to mé první focení na takovou věc, jako je kalendář, a jsem velmi rád, že jsem se toho zúčastnil,“ řekl Aha! bývalý ministr zdravotnictví.

Roman Prymula

Regina Kondělková coby studentka 2. lékařské fakulty pomáhala v nemocnici při první i druhé vlně pandemie koronaviru. Její laskavé srdce pomohlo mnoha covidovým pacientům. Ač chtěla být veterinářkou, zvítězilo všeobecné lékařství.

Potřebujete dobít?

Moderátorka Michaela Dolinová a pečovatelka Vladimíra Svědíková z průhonického Alzheimercentra. Náročnou práci zvládá s bravurou a nekonečnou trpělivostí. Baví ji to, jinak by to přece nedělala.

Míša Dolinová



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.