Zákulisí StarDance? Bolavé nohy a hodiny příprav v maskérně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Zákulisí StarDance? Bolavé nohy a hodiny příprav v maskérně

Marika Šoposká v zákulisí
Marika Šoposká v zákulisí (Instagram)

Ponožky v sandálech nejsou v módě? Možná v životě, ve StarDance je to naopak. Dámám se v nich lépe zkouší, některé je vezmou i na přímý přenos, jako součást kostýmu! K tomu patří i dokonalý účes a make-up. Aby vydržely celý tanec bez úhony ale není snadné.

Než nastoupí na taneční parket, musejí projít maskérnou. Obléknou bílé župany, do ruky vezmou kafíčko, posadí se do křesla a nechají se opečovávat. Make-up se nevyhne nikomu – dámám, ani pánům. Aby se během přenosu obličeje neleskly, musí se jim věnovat velká pozornost – přepudrovat nejen před začátkem, ale i během vysílání. To platí nejen pro tanečníky, ale i pro porotu. Ve chvílích, kdy ji nezabírají kamery, například když se vysílají předtočené medailonky, každou chvíli přiběhne maskérka, jednoho či dva přepudruje, případně nalakuje vlasy a jede se dál.

V maskérně jako v laboratoři

Zvlášť náročné to mají účinkující. Na parketu se tančí, skáče, dělají se zvedačky, otočky. Občas si někdo lehne na zem, hluboké záklony dam nejsou výjimkou. S tím je ale potíž – je třeba zkrotit vlasy ještě před tím, než začne jejich soutěžní číslo. Kdyby účes nedržel, nejen že to nebude před kamerou vypadat dobře, ale tanečníky to může rozhodit. Rozhoduje každá maličkost! Proto to v maskérně vypadá jako v alchymistické laboratoři. Nechybějí tu laky a tužidla různé síly, na odlišné typy vlasů. I s těmi jemnými si tu musejí umět poradit. Jsou příliš krátké, nebo je jich málo? Ani to nevadí, na řadu nastoupí příčesy. Když dobře vypadají, divák to ani v blízkém záběru nepozná.

Diváci se bouří kvůli Stardance! A první reakce modelky vězněné v Pákistánu

Video se připravuje ...

Tanec plný bolesti

Trpí nejen vlasy, ale i nohy. „Tři týdny mi to trvalo, než jsem si na boty zvykla, tu dobu jsem doslova protrpěla,“ prozradila Tereza Černochová. „Holky mi daly dobrou radu, že si mám brát ponožky, takže se mi všichni na Instagramu smějí, že nosím ponožky do tanečních bot, ale je to potřeba,“ dodává Marika Šoposká. To farářka Martina Viktorie Kopecká měla horší problém – z bot se jí vytvořil puchýř, kterého se dlouho nemohla zbavit. „Bylo to hodně bolestivé a přezouvání obzvlášť kruté,“ komentovala to.

StarDance: Předchozí série - první vyřazení a vítězové

Video se připravuje ...

Babčaková musela odstoupit

Obavy se bohužel staly skutečností. Kvůli přetrvávající nemoci musela herečka Simona Babčáková ze soutěže podle pravidel BBC odstoupit. Hlasy zpěváka Miraie Navrátila, které mu fanoušci zasílali, nepřišly nazmar, avšak neměl bodovou podporu hlasů porotců z minulého týdne. Přesto se dočkal spásy a dostatečné podpory svých příznivců a do dalšího kola postoupil. Brána StarDance se naopak zavřela herci Zdeňku Godlovi a tanečnici Tereze Pruckové.

 

Čtvrté kolo StarDance opustili Zdeněk Godla a Tereza Prucková

Simona Babčáková ve StarDance skončila kvůli trvající nemoci.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.