Žokej Váňa: Krásný dárek těsně před smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Žokej Váňa: Krásný dárek těsně před smrtí

Josef Váňa má jasný cíl
Josef Váňa má jasný cíl (Blesk)

Při kremaci koní, poníků a dalších větších zvířat dostane každé kód, který jej pak provází od převozu až po vsyp popela do vybrané urny. Kůň se před kremací upraví na poslední cestu. Veterinář přijede přímo k chovateli do stáje a koně uspí tam, kde bylo zvíře zvyklé žít. Cena samotné kremace včetně základní dřevěné urny se pohybují podle váhy zvířete, a to od 12 500 do 79 000 korun. A takové rozloučení v obřadní síni a sledování kremace přijde na dalších 1200 korun.

 Josef Váňa (68), osminásobný vítěz Velké pardubické má jasný názor. Koně miluje, jsou jeho život, ale pohřeb každého šampiona by ho zruinoval.

Legendární žokej Josef Váňa ženil syna Pepíka na melebném zámečku v Chyši

Video se připravuje ...

„Myslím si, že kafilérie je schůdnější. Někdo ale může mít koně za svého miláčka, když s ním žije celý život. Nemám s tím problém, že si popel někde tací rozsypou nebo nechají v urně. My koní máme sto, takže pro nás to není moc komfortní záležitost. Věřím tomu, že kdybychom se loučili s naší psí fenkou dnes, a kdyby paní Váňová věděla, že taková možnost je, tak by si její popel v nějaké urničce nechala. Takto má fenka svůj hrobeček, ke kterému jí nosíme květiny. S koňmi se ale loučíme jinak, většinou je někomu dáme, aby si užívali krásný důchod.“

Vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek: Váňu nejde dohonit

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.