Žokej Váňa (67) přesedlal: Z koně na úřad | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Žokej Váňa (67) přesedlal: Z koně na úřad

Josef Váňa na Velké pardubické
Josef Váňa na Velké pardubické (Foto CNC - Dominik Bareš)

Z koňského hřbetu do politiky! Žokej Josef Váňa (67, ANO) je od včerejška radním Karlovarského kraje. Na starosti bude mít oblast sportu. Hodlá se věnovat hlavně podpoře sportování mládeže nebo podpoře obnovy sportovních zařízení.

Zatím neví, kolik času bude muset prosedět za stolem. „Nikdy jsem nebyl kancelářská krysa a radši budu někde pracovat v terénu, než abych seděl v kanceláři, to jsem nikdy neuměl,“ přiznal dostihový jezdec, chovatel a trenér. Velkou část řízení stáje prý předal synovi. „Jsem spíš už jen poradcem,“ dodal. Ve funkci krajského radního nahradil nedávno zesnulou Danielu Seifertovou (†60, ANO), která měla na starosti kulturu a památkovou péči. Váňa zatím působil jako krajský zastupitel a předseda sportovního výboru, funkci ale už předal. Zároveň je i druhým místostarostou obce Chyše na Karlovarsku, kde žije. 

Krajské volby 2020 v Karlovarském kraji >>>

Úspěšný žokej i slalomář

Osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa začínal jako chovatel a ošetřovatel koní, poté byl pomocným dělníkem na stavbě televizního vysílače na Pradědu, strojníkem lyžařského vleku i vedoucím lyžařského střediska. Trofeje ale nesbíral jen v dostizích. V roce 1978 zvítězil v obřím slalomu ve Vysokých Tatrách. 

Váňa triumf No Time To Lose divoce prožíval: Vyváděl jsem, bylo to monumentální

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.