Odešel hlas Gábi Smélíkové: Zemřela Libuše Billová (†87) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Odešel hlas Gábi Smélíkové: Zemřela Libuše Billová (†87)

Libuše Billová
Libuše Billová (MdP)

Vystudovala JAMU a absolvovala rolí v Ibsenových Strašidlech. Tehdy se zrodila v herečce Libuši Billové (†87) láska ke Skandinávii. „Toužila jsem se tam podívat, ale povedlo se to až po třiceti letech,“ svěřila se.

Herečka se tam vypravila v roce 1986. „Ve svých dvaapadesáti jsem spala pod stanem za polárním kruhem,“ líčila s humorem. Libuše proslula u několika generací diváků zejména větou, která už zcela zdomácněla: Proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla?! Za práci v dabingu obdržela v roce 2006 v Přelouči Cenu Františka Filipovského za celoživotní mistrovství.

Billová si zahrála také v několika televizních seriálech jako například Četnické humoresky, Černá sanitka a Detektiv Martin Tomsa. Jinak zakotvila na několik desetiletí v Divadle bratří Mrštíků v Brně, kde se také poznala s životním partnerem a kolegou Maxmiliánem Hornyšem (†87), prvním manželem Carmen Mayerové (77). Ta si po rozvodu vzala herce Petra Kostku (83).

Krize u Adamců: Režisér podle manželky lže! A Krampol přiznal dědičnou nemoc

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.