Nové okolnosti smrti Eduarda Hrubeše (†84): Zemřel v důchoďáku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nové okolnosti smrti Eduarda Hrubeše (†84): Zemřel v důchoďáku

Nikdy se nevyrovnal se smrtí milované Blanky, teď spočine vedle ní
Nikdy se nevyrovnal se smrtí milované Blanky, teď spočine vedle ní (Marek Pátek)

Zemřel moderátor pořadu Neváhej a toč! Eduard Hrubeš (†84). Naposledy vydechl v pečovatelském domě. Smutnou zprávu potvrdila České televizi jeho dcera Blanka.

„Přestal se orientovat v čase a prostoru,“ řekl Aha! rodinný přítel. „Žil v pečovatelském domě za Prahou, kde bavil celé osazenstvo, všichni ho milovali pro tu jeho slušnost a vstřícnost i přes ty zdravotní handicapy. Rodina za ním do posledních chvil jezdila,“ dodal.

Eduard Hrubeš na pohřbu Heleny Štáchové

Vystudovaný kameraman a režisér měl mnoho profesí a všechny skvěle zvládal. „Eda byl velice sečtělý a k tomu i manuálně zručný. Prima partner,“ řekla Aha! moderátorka Saskia Burešová (75). S Hrubešem spolupracovala přes 50 let. Poznali se v roce 1967 při práci na zábavném pořadu pro vojáky Poštovní schránka. Eduard dokonce ovlivnil to, jak Saskia dodnes vypadá. „Doporučil mi, abych si nechala narůst vlasy. Tak mě mají diváci v povědomí dodnes,“ říká moderátorka.

Hvězdu divadla Semafor Jolanu Smyčkovou (42) zase režíroval ve hře Dámská šatna, dvakrát klepat. Napsal ji scenárista a spoluautor komedie Ať žijí duchové Jiří Melíšek (†83), který byl sousedem Hrubeše u vojenské nemocnice ve Střešovicích. „Chodili pak ještě s manželkou Blankou na všechny mé premiéry. Byli s Jirkou Melíškem ohromně zábavní společníci. Když ale v roce 2014 zemřela a rok po ní odešel i Jirka, už se nedokázal tak radovat,“ prozradila Jolana. Snažila se s Eduardem stále komunikovat, ale poslední půlrok už nepoužíval mobil.

Zemřel Eduard Hrubeš (†84) z Neváhej a toč: Vyčítal si manželčinu smrt!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
vigela
24. 8. 2021 • 07:47

Byl moc sympatický, jeho pořady jsem měla ráda. „Důchoďák“ je slovo hnusné a dehonestující.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.