Slováčková o nemoci: Táta byl oporou, mámu vynechali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Slováčková o nemoci: Táta byl oporou, mámu vynechali

Táta byl oporou
Táta byl oporou (David Kundrát)

Když dospívala, byl věčně na cestách s Karlem Gottem (†80). Nyní to ale muzikant Felix Slováček (78) dceři Aničce Julii Slováčkové (26) vynahradil. „Táta mi byl při léčbě rakoviny velkou oporou,“ říká vděčně v pořadu 13. komnata herečka a zpěvačka.

Není to jen o úmorném boji s rakovinou. Anna Julie promluvila také o nejistotě a hledání vlastního já. Být dcerou herečky Dády Patrasové (65), populární Xenie, a hudebníka Felixe Slováčka, který koncertoval s Karlem Gottem, je jen pro otrlé.

7 pádů Honzy Dědka: Anička Slováčková o dětství a rodičích Patrasové a Slováčkovi…

Video se připravuje ...

Už jako dívenka se Anička nevyhnula srovávání a poměřování jejích schopností a slávy rodičů. A nejen to. Musela čelit i narážkám na to, že je oplácaná. Srovnávali ji s krásnou mámou. „Bylo mi to líto,“ přiznává herečka. „Nikdy jsme nic neměli zadarmo,“ říká k tomu bráška Felix (38). Když si ve dvaceti letech našla první bulku v prsu, tehdy ještě nezhoubnou, zaslechla od lékařky: „Budete to mít z nervů.“ S tím se Andulka mohla ztotožnit. „Jinak žiju zdravě. Nekouřím a nepiju. Ale mám o sobě pochyby. Nedokážu se pochválit,“ říká Slováčková v dokumentu. Další bulka, kterou si našla, už byla zhoubná.

„Bylo to strašně rychlé,“ komentuje to Anna. Podstoupila chemoterapie, operaci a ozařování. Ničeho nezůstala ušetřena. „Táta mi byl velkou oporou. Každý den volal a když to jen trochu šlo, přijel,“ říká Anička s povděkem. Maminku Dádu na natáčení dokumentu vůbec nepozvala. Že vztahy mezi matkou a dcerou nejsou úplně ideální, dokazuje i to, že ji Anička nepozvala na svůj nedávný křest alba, zatímco tátu a bráchu ano. Tentokrát ale v tom Dáda byla nevinně. V době natáčení komnaty byla na dovolené u moře.

Prostor X: Rozhovor s Annou Slováčkovou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.