Thielová (88) ze Sněženek: PODLOMENÉ ZDRAVÍ A JASNÝ KONEC | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Thielová (88) ze Sněženek: PODLOMENÉ ZDRAVÍ A JASNÝ KONEC

Valentina Thielová, představitelka zatrpklé učitelky z filmu Sněženky a machři, skončila na kapačkách.
Valentina Thielová, představitelka zatrpklé učitelky z filmu Sněženky a machři, skončila na kapačkách. (archiv Blesku)

Profesorka Boženka z filmu Sněženky a machři nebo babička Boháčová ze seriálu Rodinná pouta odmítá roli za rolí. Proč? „Mám zdravotní problémy a chci ještě nějaký ten rok žít,“ svěřila se Nedělnímu Aha! herečka Valentina Thielová (88).

A hned své neduhy vypočítala: „Mám artrózu ve všech kloubech, nemocné srdce, a ještě k tomu divertikulózu tlustého střeva. A začala jsem trpět závratěmi, zrovna včera jsem byla na CT hlavy!“

Valentina Thielová rozhovor

Video se připravuje ...

Dát přednost životu před hraním se rozhodla ale už před šesti lety. Jejím posledním filmem se tak stali Bastardi 3 režiséra Tomáše Magnuska (37). „Paní Valentina mi hrála ve všech třech Bastardech, když jsem ji ale oslovil tento rok pro čtyřku, tak to už odmítla. Ve svém věku prý už potřebuje klid a já ji, ač mně je to velmi líto, chápu,“ přiznal Aha! režisér Magnusek.

A samotné herečce je to prý také velmi líto. „Tomáše Magnuska jsem si vážně oblíbila a fandila mu. Ne se mi neříkalo vůbec lehce. Ale nedalo se nic dělat, už ti třetí Bastardi mě velmi zmáhali,“ komentuje herečka. „Vstávala jsem v pět ráno, odvezli mě obvykle do Náchoda a domů mě filmaři přivezli před půlnocí. To bylo vzhledem k mému věku a zdravotním neduhům pro mne fyzicky velmi vyčerpávající,“ říká Thielová. Nic mi nechybí „Prostě jsem se rozhodla skončit. A náramně si užívám klidu,“ tvrdí herečka. „Čtu si, občas se kouknu na pěkný film, vyčíhla jsem si, kdy nebudu stát v obchodech fronty, naštěstí je mám všechny kolem sebe, a upřímně? Nic mně nechybí!“ dodává paní Valentina s úsměvem.

Herečka Valentina Thielová

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Giti
2. 10. 2021 • 20:34

Byla to krásná ženská a je to na ní pořád vidět, vypada skvěle, přeju krásné dny, noci, týdny, měsíce, roky a tak dále

defakto
19. 9. 2021 • 23:19

.... je to pořád pěkná ženská !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.