49 let od Saxany? Petra Černocká porušuje všechny přírodní zákony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

49 let od Saxany?! Petra Černocká porušuje všechny přírodní zákony

Petra Černocká jako Saxana.
Petra Černocká jako Saxana. (Archiv Blesku)

Těžko uvěřit, že herečka a zpěvačka Petra Černocká (71) natočila svůj neznámější film Dívka na koštěti před 49 lety. Žádná velká tajemství za jejím vzhledem však nehledejte. Herečka má pouze pár ověřených triků, jak se udržet fit, a je živoucím důkazem, že estetické kliniky mohou ženy ze své rutiny vynechat.

Pro mladiství vzhled není třeba šetřit na drahé procedury. Herečce stačí pravidelný pohyb, důvod k úsměvu a sem tam i pár hříchů v podobě sladkostí. Ledničku jinak Petra Černocká mnohokrát za den navštívit nepotřebuje. „Čistě náhodou dodržuji recept, na který narážím poměrně často. Základem je pokud možno dostatek pohybu a málo jíst.

Četla jsem a přijde mi to rozumné, že člověk je vlastně postavený na hlad – nikdy v životě nebyly tak plné supermarkety jako teď, čili usuzuji, že by to bylo možné (směje se). Naši předci považovali hlad za sice poměrně nepříjemnou skutečnost, ale prospěšnou. Já když nemám ráno nebo dopoledne zrovna chuť, tak se nenajím,“ svěřila se Petra serveru ŽivotvČesku.cz.

Jak to chodí doma u Černocké a Pracného?

Video se připravuje ...

Motivací by pro některé ženy mohla být i skutečnost, že v případě pohybu není věk žádnou překážkou. Důležité je chtít. „Dvakrát týdně chodím nedaleko od domu na jógu, to mám kousek. A taky jsem majitelkou štěněte, se kterým chodím hned po ránu na pořádnou procházku. Považuji to za naprosto normální »údržbu«,“ vysvětluje herečka.

Na závěr ovšem to nejdůležitější. Jak se říká, smích prodlužuje život. A když má člověk po svém boku toho správného partnera, je to lék téměř na vše. „Myslím si, že zásadní je mít také vyhovujícího, milého a slušného partnera, aby člověk v tomto věku pokud možno nebyl sám,“ dodává s úsměvem Petra Černocká.

Oblíbená scéna z filmu Dívka na koštěti:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.