Eduard Hrubeš (†84): UTAJILI POHŘEB PŘED PŘÁTELI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Eduard Hrubeš (†84): UTAJILI POHŘEB PŘED PŘÁTELI!

Eduard Hrubeš dožil v domě s pečovatelskou službou.
Eduard Hrubeš dožil v domě s pečovatelskou službou. (archiv)

Pohřbili ho tajně, jako by ani neměl stovky tisíc příznivců. Přitom Eduard Hrubeš (†84) uváděl dlouhá léta oblíbený televizní pořad Tak neváhej a toč!, a navíc se zapsal do srdcí fanoušků také s kapelou Velkopopovická kozlovka. Rodina si ale údajně veřejné rozloučení nepřála.

Podle blízkých přátel trvala jediná moderátorova dcera Blanka (46) na velmi komorním obřadu. Přijít nemohli ani kolegové, kteří s ním dříve hodně spolupracovali. „Přitom je Blanka manželka herce Ivana Jiříka. Je to známý člověk. A její maminka Blanka pracovala v televizi jako kostýmní výtvarnice. Vždyť to jsou samí lidé, na které je vidět,“ nechal se slyšet jeden z Edových přátel. Svěřil se, že loni viděl opakování zábavné soutěže pro kameramany amatéry na kanále ČT3. Chtěl proto Hrubešovi aspoň přinést na obřad květiny.

Moderátor se posledního rozloučení nezříkal. Právě milované manželce Blance (†70), která zemřela po těžké mrtvici, vystrojil Eduard v roce 2014 důstojný pohřeb. Pozval do motolského krematoria všechny, které měla ráda. I když cítil nezměrný žal z jejího odchodu, chtěl, aby se mohli společně rozloučit.

Zemřel Eduard Hrubeš (†84) z Neváhej a toč: Vyčítal si manželčinu smrt!

Video se připravuje ...

Na Eduarda zavzpomínala moderátorka Saskia Burešová (75), která s ním dělala první krůčky před kamerou. „Měl smysl pro humor, bylo s ním příjemné pracovat,“ řekla Aha!. Právě proto Hrubeše milovali i jeho diváci. Mohli se s ním uvolnit a zasmát. Přenášel přes obrazovku pohodu a dobrou náladu.

Dožil v Terezíně

Oblíbený moderátor zemřel v Domově se zvláštním režimem v Terezíně. V posledních měsících měl už velké problémy s pamětí. „Přestal se orientovat v čase a prostoru,“ řekl Aha! rodinný přítel. Jezdili za ním dcera Blanka s manželem Ivanem, udělali z Eduarda dokonce trojnásobného dědečka. Mají dcery Adélu (20), Emu (17) a syna Jana (14).

Pohřeb country legendy Františka Nedvěda (†73): Bratr Jan zkolaboval!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.