Sociálka odvezla osmidenní miminko, rodiče v poutech! KDO MLUVÍ PRAVDU? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sociálka odvezla osmidenní miminko, rodiče v poutech! KDO MLUVÍ PRAVDU?

Oba rodiče skončili v poutech na chodníku.
Oba rodiče skončili v poutech na chodníku. ( Foto Aha! – Jana Gartnerová, archiv rodiny)

Na rodiče chlapečka (8 dní) si před karvinským panelákem počkali úředníci společně s policisty. Přijeli pro jejich syna poté, co se rozhodlo o jeho odebrání. Maminka ho dát nechtěla a podle svědků skončila spoutaná na zemi. Otec prý schytal zásah paralyzérem.

Podle policisté maminku podle svědků chytili zezadu, trhli s ní a povalili na zem. „Otec jí chtěl pomoct a doplatil na to,“ vylíčila sousedka Lenka Káňová, která část incidentu natočila na telefon.

Alžběta po něm má podle svých slov prokouslý jazyk a natrženou ránu po císařském řezu. Podle policie matka ani otec dítěte na místě s pracovnicí Okresního soudu nespolupracovali, když je opakovaně vyzývali k vydání dítěte. „Neposlechli, proto použili donucovací prostředky a rodiče zajistili. Situace na místě v zájmu zdraví a života dítěte nesnesla odkladu,“ sdělila policistka Eva Michalíková.

Na dotaz k použití parylyzéru ale policie neodpověděla. „Jelikož se jedná o nezletilé dítě, nejsme oprávněni poskytovat k případu jakékoliv bližší informace,“ okomentoval to pouze mluvčí karvinského magistrátu Lukáš Hudeček. Sociálka k rodičům miminka přišla dva dny před zásahem na kontrolu. „Nic mi neřekli, nic závadného u nás nenašli. I doktorka mi miminko pochválila, jak pěkně přibírá,“ zmínila maminka, která nyní nemá sílu jít se podívat do připraveného dětského pokojíčku. Sousedé se páru zastávají. „Bydlí tady dva roky, nikdy s nimi nebyl žádný problém. Alžběta hlídá lidem děti. Jsou slušní,“ řekla Aha! sousedka.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.