Lukáš Vaculík v novém seriálu: Dotočil, a už má problém | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lukáš Vaculík v novém seriálu: Dotočil, a už má problém

Lukáš Vaculík přestane učit a začne hlídat práva ve školství.
Lukáš Vaculík přestane učit a začne hlídat práva ve školství. (Foto Aha! – Marek Pátek, ČT)

Po Kukačkách opět seriál, který diváka varuje: Může se to stát i vám. Tentokrát sáhli scenáristé Tomáš Feřtek (59) a Matěj Podzimek (40) po neokoukaném tématu školského ombudsmana. Hraje ho Lukáš Vaculík (59). „Je to jeho životní role,“ říká režisérka Tereza Kopáčová (51).

Přesně věděla, co od herce chce. „Zkušenost z Metanolu mi dala jistotu, že je schopen hrát jinak, než jak je běžně zažitý,“ naráží Kopáčová na nejrůznější postavy vyšetřovatelů, které za svou dlouhou kariéru před kamerou Lukáš ztvárnil.

„Dokázal se proměnit i do charakterově složitého intelektuála akademického typu, což je pro Lukáše v podstatě čistý protiúkol,“ dodala režisérka. Taky když se mluví o případné druhé řadě seriálu, Vaculík obrací oči v sloup. Dalších sto natáčecích dnů by zatím nechtěl absolvovat. I když přiznává, že ho práce těšila. „Některé scénáře k jednotlivým dílům podle skutečných událostí mě hodně bavily,“ řekl herec.

Bára Kodetová (50) si zahrála novinářku. „Je to zajímavá postava, posunuje děj, jen jsem musela cit a pohnutí nechat doma. Režisérka mě držela, abych zůstávala nad věcí,“ prozradila herečka. Jednotlivé kauzy jsou plné emocí, v některých případech až hrnou slzy do očí. Smrt profesorky na střední škole, kdy jí do hrobu pomohou studenti, kteří ji šikanují, chladnokrevná vražda vychovatelky v diagnostickém ústavu, napadení spolužačky nůžkami. Ve školství se denně dějí malá i větší bezpráví. Původní desetidílný český seriál Ochránce startuje na ČT 1 v neděli 5. září ve 20.10 hod.

Lukáš Vaculík ve filmu Ten, kdo tě miloval: Na stará kolena vzplanul! Nejen láskou

Video se připravuje ...

Ombudsman opravdu žije

Původně si Lukáš Vaculík myslel, že postava školského ombudsmana vzešla pouze z per scenáristů. Pak se ale dozvěděl, že jde o skutečnou funkci. Muž, který ji momentálně vykonává, se jmenuje Ladislav Hrzal. Je mediátorem případných sporů, řeší případy, kdy se lidé domnívají, že došlo k porušení jejich práv v souvislosti se školstvím. 

Boží mlýny: Originální videoklip k ústřední písni nového seriálu České televize

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Eva Korotvičková
19. 8. 2021 • 00:16

Za mlada jsme mu říkaly "krasomil Vaculík".Jelikož jsem od fochu,tak se na ten seriál těším.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.