Hvězda Osady Ivana Chýlková: Na chalupu ji dostal až covid! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hvězda Osady Ivana Chýlková: Na chalupu ji dostal až covid!

Osada, seriál České televize.
Osada, seriál České televize. (ČT)

Novodobí Chalupáři jsou tu! Na obrazovky ČT včera večer poprvé vtrhli poněkud nesourodí obyvatelé chatařské osady. Jednu z hlavních rolí seriálu Osada – spisovatelku románů červené knihovny – si střihla Ivana Chýlková (57). Herečka ale přiznala, že kouzlu chalupaření propadla až takříkajíc na »stará kolena« v době covidové.

Kdo neměl chalupu, jako by nebyl. Každý pátek sbalit rodinu, nasednout do auta či vlaku a vyrazit na víkend za přírodou. Tak v dobách dávno minulých vypadal páteční popracovní den u většiny českých rodin, jimž obyvatelé vesnic, ve kterých měli lidé chalupy, přezdívali »lufťáci«. Jak jsou ale na tom s chalupařením seriáloví herci z Osady?

Souznění s přírodou

„Pobyt na chalupě jsem nejvíc ocenila až během koronaviru, protože do té doby jsem na ní nestrávila tolik času, a k tomu ještě v jednom kuse,“ prozradila Chýlková. „Bylo to poprvé, kdy jsem vnímala přírodu. To bylo a je strhující. A přechod rovnou na natáčení v dalším přírodním skvostu bylo jen pokračováním tohoto impozantního představení,“ rozplývala se nyní už ostřílená chalupářka. A jaké zkušenosti s chalupařením mají její kolegové z nového seriálu scenáristy Petra Kolečka (37) a režiséra Radka Bajgara (58), který můžete sledovat na ČT1 dalších 12 pátečních večerů?

Chýlková předvedla svou angličtinu: Schillerová si může gratulovat!

Video se připravuje ...

Šárka Vaculíková (34) – Jana Rybáková
Chatařka každým coulem

Seriálová dcera Chýlkové má chalupaření v krvi a nic ji nezaskočí. „Letos jsem smontovala samozavlažování k jednomu záhonku hortenzií. Vím, není to moc, ale zvládla jsem to úplně sama! Božínku, já byla na sebe tak pyšná. Ovšem zapomněla jsem do něho koupit baterku, takže zatím není zprovozněné. Ale to už je detail. Myslím, že se ze mě stává chatař každým coulem,“ směje se.

Igor Bareš (55) – miliardář Petr Južan
Návrat do dětství

„Jako malý kluk jsem v podobné chatové osadě vyrůstal, takže to byl takový návrat k atmosféře, která v mém dětství sehrála velkou roli,“ vyznává se herec. V seriálu hraje miliardáře, který se přestrojuje za prosťáčka se zmijovkou na hlavě, aby ostatní osadníci nezjistili jeho majetkové poměry.

Chalupáři – rekonstrukce obrazu

Video se připravuje ...

Stanislav Majer (43) – policista Michal Franěk
Šumava na kopci

Chalupu zatím nosí jen v hlavě. „Já bych si nejradši něco namaloval sám s odborným dohledem architekta. Ideálně někde na kopci, výhledem na západní stranu a mít nablízku šumavskou řeku. Otavu, Vydru nebo Křemelnou,“ vypočítává herec.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.