Velkolepá oslava Obamových dopadla neslavně: 74 pozitivních! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Velkolepá oslava Obamových dopadla neslavně: 74 pozitivních!

Ani Obamovi si s rouškami nelámali hlavu.
Ani Obamovi si s rouškami nelámali hlavu. (Profimedia.cz)

Poplach na ostrově americké smetánky! Poté, co se 475 hostů bujarých oslav šedesátin exprezidenta Baracka Obamy rozjelo domů, začala se na Martha’s Vineyard šířit koronavirová nákaza.

Proti Obamovým plánům uspořádat za stále ještě nebezpečné pandemické situace mejdan pro stovky lidí, se postavili dokonce i jeho fanoušci, bývalí voliči a úředníci, včetně ředitele Národního zdravotního institutu Francise Collinse, který v televizi před shromáždě ním tolika lidí varoval. Na to konto bývalý americký prezident prohlásil, že na místě bude covidový koordinátor, jenž bude kontrolovat negativní testy... Několik hotelů, kde pobývali hosté, muselo zavřít kvůli nakaženým zaměstnancům.

„Momentálně nevíme o žádných případech napojených na Obamovu párty,“ uvedla mluvčí místního zdravotnického systému Maura Valleyová. Nicméně pravda je, že během oslav téměř všichni odložili roušky, a také to, že se na ostrově začala okamžitě šířit nákaza koronaviru. Hygienci mají 74 pozitivně testovaných a čísla, která jsou už nyní nejhorší od dubna, pořád rostou. Otázkou je, zda z ostrova neunikla nemoc za vydatné pomoci americké »elity« , která Martha’s Vineyard houfně na začátku týdne opouštěla v převážně privátních letadlech. Byla mezi nimi i moderátorka Oprah Winfreyová, herci George Clooney a Bradley Cooper s malou dcerou či režisér Steven Spielberg.

Milníky prezidenta Obamy

Venkovská dovolená

Ostrov Martha’s Vineyard u pobřeží státu Massachusetts je tradičním letoviskem americké smetánky, která si tam »hraje« na dovolenou na venkově. Ovšem za velké peníze. Místo si oblíbil i exprezident USA Obama s rodinou. Režisér Steven Spielberg pak tady natočil svůj trhák Čelisti. Ostrůvek má v zimě 15 000 obyvatel, v létě je tam lidí 7x víc. Městečku Edgartown se přezdívá Hollywood východu, domy tu mají legendární Brouk Paul McCartney, moderátorka Oprah Winfreyová či herečka Meg Ryanová.

Kdo se spřátelil s Bidenem? Exministr Svoboda o první návštěvě Evropy. Zmínil politický trapas

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.