První dáma Jill Bidenová boří módní dogmata! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zase stejné šaty? První dáma Jill Bidenová boří módní dogmata

První dáma USA Jill Bidenová.
První dáma USA Jill Bidenová. (Reuters, Blesk)

Šatník první dámy Jill Bidenové (70) je pod drobnohledem a oku přísného módního kritika neunikne sebemenší detail. Jenže... bylo tohle vůbec promyšlené?

I když se kralující první dáma odmítá zapojit do módní politiky tak, jako bylo obvyklé pro její předchůdkyně, a její spolupráce s designéry je spíše nárazová, každý model manželky amerického prezidenta je i přesto propracovaný do nejmenšího detailu. Nese totiž zároveň i důležitou zprávu. Zda je to jen souhra náhod, nebo promyšlený tah, je předmětem pochybností. Sama Jill Bidenová se totiž ke svému módní mu stylu vyjadřuje zcela ordinérně a tvrdí, že oblečení příliš neřeší, nosí to, co se jí líbí a co je jí pohodlné.

Jill Bidenová dohlíží na manžela

Video se připravuje ...

Byla tohle jenom náhoda?

Módní kritici ji nedávno označili za největší módní ikonu politické sféry a vyzdihli její smysl pro udržitelnost. Ten měly podle nich potvrdit bíločerné puntíkaté šaty, které první dáma oblékla hned dvakrát po sobě. Poprvé na zahajovací ceremoniál Olympijských her v Tokiu, kde plně reprezentovaly motto olympijských her „Buďme lepší, společně - pro planetu a pro lidi“ a podruhé na summit lídrů zemí sdružených ve skupině G7, na který je navíc doplnila bundou s nápisem „love", čímž měla vyzdvihnout mezinárodní spoudržnost, podporu a lásku. První dáma se navíc v Tokiu předvedla jen v jednom novém modelu, a to v kostýmu z dílny Ralph Lauren, které jsou součástí stejnokroje amerických sportovců.

„Je dost překvapující, kolik pozornosti se věnuje tomu, co nosím,“ komentovala svůj bezděčně nabytý úspěch a doplnila, že některé kousky má v šatníku léta letoucí, protože patří mezi oblíbence a nemá důvod si kupovat jiné. Sice tím trochu nasadila veřejnosti červíka do hlavy, protože teď to skutečně vypadá, že spíš než dokonalá promyšlenost její garderóby a poselství vyjádřené prostřednictvím oděvu, promluvila fantazie módních filosofů. 

Pryč se stereotypy

Co se ale první dámě musí nechat je, že skutečně boří stereotypy. Kromě toho, že obléká stejné šaty, což Bílý dům doposud neznal, je zároveň i historicky první pracující první dámou, která se odmítla vzdát svého zaměstnání po vzoru svých předchůdkyň. 

Potlesk pro Jill Bidenovou a chladná Melania

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.