Pohřeb Františka Nedvěda (†73): Proč se s ním neloučily hvězdy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Pohřeb Františka Nedvěda (†73): Proč se s ním neloučily hvězdy?

Na pohřbu Františka Nedvěda chyběly legendy naší country scény...
Na pohřbu Františka Nedvěda chyběly legendy naší country scény... (CNC)

Poslední rozloučení se slavným písničkářem Františkem Nedvědem, jenž zesnul po těžké nemoci 18. července, bylo velkolepé, dojemné. Přišli jeho nejzásadnější kolegové a kamarádi. Leč »naši slavní« z oblasti folku a country chyběli. A to bylo moc smutné...

Dostavili se členové Spirituálu kvintet, kde bratři Nedvědi začínali a získali svůj největší věhlas a slávu. Poslední sbohem přišli dát Brontosauři, kde bratři také působili. Dorazili Jiří Vondráček (70), komik a hudebník Milan Pitkin (70), country zpěvák Tomáš Linka (75). „Když umře hudební kolega, je to smutné. Mám pocit, že už jsem v tomhle krematoriu více než v hospodě, tak jsem z toho špatný,“ povzdechl si Linka, který se v obřadní síni sešel s kytaristou Petrem Kocmanem (45). Právě ten odehrál s Františkem i jeho poslední koncert v Olomouci. Jenže to bylo vlastně vše. Nikdo další se nedostavil, neposlal věnec. Snad až na Helenu Vondráčkovou (74). Ta si na Františka vzpomněla a poslala květinu. Jak by ne, hrávali spolu nejen na festivalech, ale také tenis. Kde však byla královna českého country Věra Martinová (60), Jaroslav Samson Lenk (64)? Snad jedině Pavel Žalman Lohonka (75) má omluvenku, zpíval v Kounicích. Všem těmto »mlaďochům« tak dal na frak Jiří Tichota (84), zakladatel Spirituál kvintetu, jenž se i ve vražedném horku přišel s manželkou Zdeničkou kamarádovi poklonit, vyprovodit ho na poslední cestu. „František by si zasloužil, abychom mu tu živě zahráli. My už ale neexistujeme. V šedesáti jsme to zabalili,“ povzdechl si Tichota.

Pohřeb country legendy Františka Nedvěda (†73): Bratr Jan zkolaboval!

Video se připravuje ...

Tati, tu velkou halu vyprodáme

Kdo jiný by se měl s Františkem rozloučit zpěvem, než jeho synové Fanda (47) a Vojta (44). Jejich písničky vyprovázely tátu na věčnost. A s nimi i slib, který mu dali. Rozhodli se, že uspořádají velký koncert na tatínkovu počest. „Táta se na své zlaté svatbě dohodl s bratrem Honzou na společném vystoupení v 0² areně. Tak tam milému tatínkovi uspořádáme alespoň obrovskou poctu. A doufáme, že se jí strýček Jan zúčastní,“ prozradil Aha! mladší Vojtěch.

Bratr Jan: Zhroutil se v slzách...

Františkova bratra Jana smrt sourozence zdeptala, do obřadní síně ve Strašnicích přišel, musel se rozloučit. Ovšem Honzova psychika dostávala pořádně zabrat. Naštěstí měl oporu v manželce Pavlínce, bez které by pohřeb rozhodně nezvládl. Držela ho za ruku, on měl většinou položenou hlavu na jejím rameni, zavřené oči. Když se sálem nesl song Beatles Let It Be, usedavě se rozplakal a když rakev zajížděla, povstal. Ale už jako všichni ostatní netleskal, zoufale zabořil hlavu do dlaní. Zlomilo ho to. Když se první řada, kde seděla rodina, začala pomalu vyprazdňovat, on zůstal stát na místě a modlil se. Pavlínka jej nakonec odvedla k autu, musel se o ni opírat. Tam se složil úplně. A tak místo smuteční hostiny s rodinou zamířil domů, do Čerčan. Na posezení a vzpomínání se necítil...

Blesk Podcast: Čím František Nedvěd uhranul posluchače?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.