Milan Lasica (†81): VDOVA HO TAJNĚ POHŘBILA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Milan Lasica (†81): VDOVA HO TAJNĚ POHŘBILA!

Ženy Milana Lasici prchly z krematoria zadem
Ženy Milana Lasici prchly z krematoria zadem (archiv)

To byla rychlost! Milan Lasica (†81) zemřel v neděli večer a už ve středu měl pohřeb. Přísně tajný, bez veřejnosti a státní pocty, kterou hercově rodině nabízela slovenská vláda.

Vdova Magda Vášáryová (72), bývalá herečka a diplomatka, ji ale odmítla. Tisíce Slováků sepisovalo petici, aby měl národem milovaný humorista a parťák Júlia Satinského (†61) státní pohřeb. Místo něho se ve středu v odpoledních hodinách uskutečnilo v bratislavském krematoriu poslední rozloučení za účasti necelých 50 vyvolených hostů. Z Česka přijel narychlo Bolek Polívka (71), kterého se zesnulým pojilo velké přátelství.

Bolek raději mlčí

Na otázku, co říká tomu, že měl Lasica tajný pohřeb a on byl jedním z mála vyvolených, který na něm mohl být, moc reagovat nechtěl. „Je to soukromá záležitost rodiny,“ vzkázal Aha! přes svého manažera s odkazem na oficiální prohlášení Divadla Bolka Polívky. „Bylo to tak nečekané – před námi bylo spoustu divadelních plánů, těšili jsme se, až společně s ním zahájíme příští sezonu...“ vyjádřil v něm Polívka smutek nad náhlým skonem svého slovenského kamaráda.

Blesk Podcast: Lasica a Satinský byla pekelná kombinace, říká filmový kritik

Video se připravuje ...

Zaražení kolegové

Řada kolegů Milana Lasici, které rodina na tajný pohřeb nepozvala, je překvapená. Vesměs se shodují v tom, že by si zasloužil důstojný a výpravný pohřeb. Napřímo o tom ale mluvit nechtějí s tím, že rodinu chápou.

Deana Jakubisková (63), herečka a manželka režiséra Juraje Jakubiska (83)

„Za normálních okolností bychom asi do Bratislavy na pohřeb jeli. Ale nejen covid vše změnil... Smrt Milana nás zaskočila, byli jsme v šoku, i když pokud se dá o smrti říct, že je krásná, tak krásná byla. Je ale vždy smutné, když odejde takový výjimečný člověk. Ale víme, že překonával velice těžké zdravotní problémy.“

Poslední poklona Milana Lasicy (†81): Video z posledních vteřin před smrtí

Video se připravuje ...

Milan Kňažko (75), herec a bývalý politik

„Nemyslím si, že by o to stál, i když on měl často vyjádření ne přímo politické, ale k veřejným otázkám, co je normální a co má být. Nemyslím si, že si potrpěl na takové oficiální pocty. Myslím si taky, a v tom bych s ním souhlasil, že ta skutečná hodnota tkví v něčem jiném, a ne v těch ceremoniálech. Tím tedy nechci říci, že by si je nezasloužil...“ (z rozhovoru pro deník SME)

Přišel i svědek jeho náhlé smrti...

Samotný obřad trval asi tři čtvrtě hodiny. Hned po jeho skončení odešla rodina – vdova Magda Vášáryová (72), dcery Hana (40) a Žofie (36) s vnoučaty – zadním vchodem. Nechyběla samozřejmě ani »maminka z Pelíšků« Emília Vášáryová (79), sestra Magdy a švagrová Milana. Poslední sbohem Lasicovi přišel dát i kapelník orchestru Bratislava Hot Serenaders Juraj Bartoš. To on stál po jeho boku jako první, když mu selhávalo srdce. Milan Lasica zemřel náhle během nedělního koncertu v bratislavském divadle Štúdio L+S poté, co dozpíval píseň »Ja som optimista« a klaněl se divákům.



Přečtěte si
defakto
23. 7. 2021 • 09:17

... vdova sama rozhodla , kdo se s ním může rozloučit a tak mnozí jeho přátelé , kteří s ním trávili více času než jeho vlastní rodina byly vylustrovaní a neměli možnost se s ním rozloučit. Nikdo z nich se oficiálně nebude stěžovat , ale nechápou jak jim to mohla vdova udělat , budou si to nést jako křivdu až do konce života.

mbmb
23. 7. 2021 • 06:17

Opravdu tajné když jste tam byli ! Blesk !!! A umírání bylo verejne,to stačilo.Opravdu články jsou neza­jíma­vé,du­plicit­ní aha

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.