Přehlížená Valérie Zawadská: Stesk po dabingu zahání vzpomínkami | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Přehlížená Valérie Zawadská: Stesk po dabingu zahání vzpomínkami

Valerie Zawadská
Valerie Zawadská (Foto - Divadlo Kalich)

Byla považována za královnu českého dabingu, přesto její hlas v nově nadabovaných zahraničních filmech slýcháváme čím dál méně. Herečka Valérie Zawadská (62), která namluvila hvězdy jako Sharon Stoneovou (63), Sophii Lorenovou (86) či Claudii Cardinalovou (83), tedy alespoň zavzpomínala na své nejkurioznější dabingové zážitky.

„Už je to sedm let, co mě nezvou," povzdechla si Valérie Zawadská v rozhovoru pro Super.cz. Herečku přitom dodnes slýcháváme v seriálech – tím nejznámějším je asi Ženatý se závazky, v němž propůjčila hlas Peggy, manželce nabručeného Ala Bundy, jehož dabuje Pavel Zedníček (71). Svůj nezaměnitelný hlas začala herečka trénovat již v dobách svého studia.

„Měla jsem ohromné štěstí a na DAMU mě učila paní profesorka Libuška Havelková. Chtěla mě v prváku předělat na sopránek, ale pak pochopila, že mám už od dětství alt, který podporuji ne moc povolenými látkami,“ přiznala Zawadská. Ta díky svému ráznému hlasu měla za svou pestrou kariéru štěstí především na dabování záporných postav. I tak má ve svém dlouhém seznamu překvapivé pracovní nabídky, na něž kývla.

Valérie Zawadská na pohřbu Jana Růžičky: Pro slzy nemohla mluvit...

Video se připravuje ...

 „Asi před 25 lety mě paní režisérka Olga Walló obsadila do role v kresleném filmu Paříž, Paříž, kde Ondřej Vetchý namlouval kocourka Mňourka a já kočičku Mňaurinku,“ zavzpomínala herečka na neobvyklou zkušenost. Momentálně  Zawadská oslavuje skutečnost, že si po více než roce mohla opět stoupnout na prkna, co znamenají svět. „Bylo to krásné, v Kutné Hoře na nádvoří jsme hráli Radúze a Mahulenu. Hraji tam zlou hnusnou odpornou Runu. Krásná role,“ dodává s úsměvem Zawadská, která nyní tráví léto na chalupě.

KARLOS SHOW: Vémola si pozval slavné hlasy. Film Rocky byl několik let s chybou v monologu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
24. 7. 2021 • 18:05

Ona má dávno už hlas vychlastaný hospodský a když mluví je to pod každou hlasivku jedna cigaretka Startka.A že dobrovolně donášela na Zoru Jandovou StB mi přijde fakt hnusný , i když to s tím, že už ji neobsazují nesouvisí.
Byla opravdu všude a to lidi nebaví!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.