Čeští Simpsonovi: Lábus málem odmítl dabovat Marge! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Čeští Simpsonovi: Lábus málem odmítl dabovat Marge!

Jiří Lábus propůjčil hlas Marge Simpsonové.
Jiří Lábus propůjčil hlas Marge Simpsonové. (FTV Prima)

I po 30 letech jsou Simpsonovi stále jedním z nejúspěšnějších a divácky nejoblíbenějších seriálů. Humor i samotné postavy diváky nepřestaly a zřejmě ani nepřestanou bavit. Pro české publikum je seriál díky unikátnímu dabingu o to výjimečnější. Co si o postavách myslí čeští představitelé?

Jiří Lábus (Marge Simpsonová)

„Simpsonovi jsou skvěle vymyšlenej a napsanej seriál s výbornými gagy. S Marge už jsem za ty roky natolik sžitej, že k ní přistupuju jako k vlastní matce. Akorát moje matka měla jinej účes, drdol,“ cituje herce web iDnes.cz.

Stačilo však málo a Marge by daboval někdo jiný! Seriáloví tvůrci totiž schvalovali i zahraniční dabing. A především Marge má v původním znění velmi specifický hlas. „Na začátku dabování jsme dělali testovací díl, kterej se poslal do USA na schválení. Paní, která mluví Marge v Americe, má chraplavej tón a já to chtěl zkusit úplně jinak. Říkal jsem si, že když to neschválí, tak to dělat nebudu. Ale v Americe jim to nevadilo, tak si to doteď dělám po svým, dodal Jiří Lábus (71).

Vlastimil Zavřel (Homer Simpson)

Herec známý z Ordinace v růžové zahradě 2 převzal dabování Homera Simpsona po Vlastimilu Bedrnovi (†89) v roce 2003. Ačkoli to byl ze začátku pro diváky šok, Vlastimil Zavřel (66) nakonec české fanoušky přesvědčil a dnes už mu Homera Simpsona nikdo neodpáře. Samotný herec je za tuto příležitost rád a s Homerem se za ta léta bezvadně sžil. „Homer je bezvadnej člověk, já se s ním docela i ztotožňuju. V civilu samozřejmě nemůžu dělat takové vylomeniny jako on, ale mám ho rád a je to moje krevní skupina,“ prozradil webu Super.cz.

Zemřela Helena Štáchová (†72), hlas Lízy Simpsonové!

Video se připravuje ...

Ivana Korolová (Líza Simpsonová)

Pro herečku a uznávanou dabérku bylo velice těžké tento štafetový kolík převzít. Po smrti Heleny Štáchové (†72) se diváci velice obávali, kdo nahradí tak skvěle neotřelý hlas. Los nakonec padl na Ivanu Korolovou (32), která výzvu v roce 2017 přijala. Herečka k postavě Lízy přistupuje velice zodpovědně. nažím se, aby v Líze bylo pořád něco z paní Štáchové, aby to nebyla jenom Ivana Korolová. A kombinace mě a paní Štáchové je pro mě pořád těžká. Vždycky když jedu do studia, tak si v autě svědomitě pouštím staré díly a snažím se, aby to bylo lepší a lepší,“ vysvětlila Korolová.

Dabing Liza Simpsonová - porovnání



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.