»Česká Jessica Fletcherová«: Topí se ve filmech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

»Česká Jessica Fletcherová«: Topí se ve filmech!

České Jessice je o 12 let méně.
České Jessice je o 12 let méně. (Foto David Talpa, Herecká asociace, ara)

Desítky let hrála a zpívala na prknech Hudebního divadla v Karlíně. Její doménou je ovšem dabing. I své středeční 83. narozeniny strávila Hana Talpová, jejímž hlasem mluví Jessica Fletcherová ze seriálu To je vražda, napsala... v dabingovém studiu.

Ani ve třiaosmdesáti si nevybírá odpočinkový čas. „Právě dnes jsem měla dva dabingy. Mám tu práci stále ráda,“ přiznala deníku Aha! herečka v den svých narozenin. A taky je v porotě každoročních dabingových cen, které se předávají v Přelouči, rodišti Františka Filipovského (†86). „Mám doma spoustu filmů, které musím postupně zhlédnout a zhodnotit,“ vysvětlila Talpová.

Odsunutá oslava

Taky se pustila do jarního úklidu. „Na nějaké odpočívání moc nejsem,“ přiznala Hanka. Oslavu narozenin odsunula na víkend. Syn David Talpa (51) má se svou životní partnerkou Karolínou, dcerou muzikanta a podnikatele Ladislava Štaidla (†75), dvě krásné děti, na které se herečka už moc těší.

Oslava Dády: Felix se najedl a ujel! A Dominika po návratu musela do léčebny

Video se připravuje ...

Žádné potoky krve

Ve srovnání s úctyhodným věkem Angely Lansburyové (95), která hraje Jessiku, má Hanka ještě rezervu. Seriál se ve Velké Británii točil v letech 1984 až 1996 a právě nyní ho opět reprízuje Česká televize. „Byla to krásná práce, která trvala přes deset let,“ prozradila Aha! Talpová. Jessica Fletecherová je její srdeční záležitost. „Má stále plno elánu, každou vraždu řeší chytrým způsobem. Když byl čas, přemýšlela jsem, jak k některým dedukcím dospěla. A taky bylo fajn, že u toho netekly potoky krve,“ doplnila.

Trojitá tragédie v rodině Petry Janů! A Absolonová zaplatila za Hornu dluhy

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.