Drama Šplechtové s Hrušínským: Tohle jsem ještě nezažil, kleje principál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Drama Šplechtové s Hrušínským: Tohle jsem ještě nezažil, kleje principál

Manželům pomáhala i kolegyně Jitka Smutná.
Manželům pomáhala i kolegyně Jitka Smutná. (Foto: archiv Blesku, profimedia)

Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným... Nesmrtelnou hlášku Rudolfa Hrušínského (†73) z filmu Rozmarné léto si teď může říkat i jeho syn Jan Hrušínský (66).

Letní scénu Divadla Na Jezerce totiž během úterního představení Poslední aristokratky zaplavila voda. Z nebe lilo tak, že se všichni rozprchli po nádvoří dobřichovického zámku. Diváci hledali úkryt před deštěm i v konírně, kde měli herci zázemí s kostýmy. Všichni byli promočení na kost. „Tak tohle jsem ještě nezažil. Pršet asi nepřestane, tak to tu v konírně přestavíme a dohrajeme tady. Přece ty lidi nepošleme domů,“ rozhodl principál.

Jan Hrušínský na pohřbu Niny Divíškové

Video se připravuje ...

Voda se ale dostala i do konírny. Herečky Jitka Smutná (69), Miluše Šplechtová (63), Kristýna Hrušínská (36) a všichni ostatní aktéři v čele s Hrušínským klouzali sem tam a stavěli improvizované pódium. A když to konečně všechno přestavěli, jako zázrakem přestalo pršet. Lidé tedy v pláštěnkách a s deštníky usedli opět ven a herci vystoupili na jevišti. Diváci je povzbuzovali smíchem i potleskem a bylo jim úplně jedno, že jsou jako vodníci. „Příští týden hrajeme na Chodovské tvrzi v Praze, tak doufám, že se počasí už umoudří,“ přeje si vroucně Hrušínský.

Jan Hrušínský: I když začneme hrát, ještě měsíce budeme ve ztrátě

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.