Legendární Zsa Zsa Gaborová (†99): Urna letěla první třídou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Legendární Zsa Zsa Gaborová (†99): Urna letěla první třídou!

Zsa Zsa Gabor
Zsa Zsa Gabor (Foto Profimedia.cz, Reuters)

Od smrti hollywoodské legendy Zsa Zsa Gaborové (†99) uběhlo už 1670 dní, tedy téměř pět let. Tak dlouho musela herečka čekat, než její popel konečně uložili do hrobu a splnili jí tak poslední přání – být pohřbena v rodném Maďarsku.

Pietní obřad se konal v úterý na prominentním hřbitově Kerepesi v Budapešti. Poslední sbohem jí tam z Los Angeles přiletěl dát její devátý manžel, princ Frédéric von Anhalt (78). Jak upozornila agentura Reuters, podařilo se mu využít okno, které se otevřelo v době uzavírání hranic kvůli pandemii covidu-19, takže urnu vezl přes Británii, Německo až do maďarské metrople. S popelem své milované manželky, se kterou byli svoji 30 let, však cestoval stylově, tak jak to extravagantní diva měla ráda.

„Měla první třídu, měla své vlastní sedadlo a pas, vše. Byla to její poslední cesta, vždy cestovala první třídou, měla své šampaňské, kaviár,“ uvedl Anhalt. Herečka si podle něj přála spočinout v rodné zemi i z toho důvodu, že je tam pohřben její otec Vilmos Gábor. Aby jejímu přání vyhověl, uložil do hrobu v Budapešti tři čtvrtiny jejího popela. Zbylá čtvrtina zpopelněných pozůtatků zůstala v Los Angeles, kde herečka v prosinci 2016 zemřela.

Vdávala se devětkrát

Gaborová na sebe strhávala pozornost nejenom životním stylem, ale i devíti manželstvími. Se smíchem kdysi tvrdila, že všem svým mužům raději říká »miláčku «, protože se v tolika křestních jménech nevyzná... Jejím posledním manželem se stal Anhalt, kterého si vzala v roce 1986 a zůstala s ním až do své smrti.

Marilyn Monroe na vzácných záběrech ze začátku kariéry

Video se připravuje ...

Do hrobu jí dali růže i polštářek

Urnu s popelem uložili do hrobu společně s růžovými a žlutými růžemi, které Gaborová milovala. A než jí manžel poslal do hrobu poslední polibek, přidal jí tam ještě polštářek s její fotkou.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.