Klučina spolkl baterku! Život mu zachránilo až ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Klučina spolkl baterku! Život mu zachránilo až ...

V jednu chvíli měl chlapec jen 10% naději na přežití.
V jednu chvíli měl chlapec jen 10% naději na přežití. (Foto Twitter, scom)

Někdy stačí bohužel jen chvilka nepozornosti, která vám nebo někomu vám blízkému zničí celý život. Tak jako v případě malého Ollieho (5), který spolkl knoflíkovou baterii. Na první pohled banální věc má krutou dohru.

Incident se stal v roce 2017, když byl Olliemu rok, následky ale trvají dodnes. „Po celodenním rodinném výletě jsme se vrátili domů a nechali Ollieho s ostatními dětmi, zatímco jsme jim chystali jídlo,“ sype si popel na hlavu otec Elliot. V nestřežené chvilce chlapec zřejmě spolkl knoflíkovou baterku, kterou vyndal z hračky. „Později během dne začal chrchlat a vyzvracel všechno jídlo, které jsme se do něj pokusili dostat,“ vzpomíná.

Rentgen po urychlené cestě do nemocnice ve Worthingu v Západním Sussexu odhalil, že v krku chlapce je zaseknutá malá knoflíková baterie. Ollie musel okamžitě podstoupit speciální zákrok, následovaný 27 dalšími operacemi! To už museli do Londýna k nejlepším specialistům v Británii. Bohužel následky si ponese až do konce života, žíravina z baterie v jeho těle nadělala pořádnou paseku... „Nikdy se úplně nezotaví,“ teskní jeho otec. „Nikdy nebude moci cvičit jako ostatní děti…“ dodává zlomeným hlasem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.