Znesváření William (39) a Harry (36): Odhalili sochu matky Diany | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Znesváření William (39) a Harry (36): Odhalili sochu matky Diany

Princ William a princ Harry odhalili sochu princezny Diany
Princ William a princ Harry odhalili sochu princezny Diany (archiv)

Naposledy se rozhádaní princové William (39) a Harry (36) viděli v dubnu na pohřbu dědečka Philipa (†99). Včera se setkali znovu, aby si bok po boku připomenuli další smutnou událost – jejich milovaná máma Diana (†36) by oslavila šedesátku. A při té příležitosti odhalili její sochu v zahradách Kensingtonského paláce.

Na místě, které lady Di nadevše milovala, se včera sešla pouhá stovka pečlivě vybranách lidí. Na víc hostů se kvůli koronavirové pandemii nedostalo. V zahradách Sunken Garden ale chyběl i Dianin bývalý manžel, princ Charles (72), který upláchl do Skotska, prý aby nejitřil staré rány... Nedostavila se překvapivě ani Williamova choť Kate (39), které se podle zdrojů z paláce náramně hodilo, že byl počet účastníků akce seškrtán na minimum. Dost možná nechtěla znovu dělat znesvářeným bratrům prostředníka, jako tomu bylo na Philipově pohřbu.

Princ William a Harry během odhalení sochy matky Diany

Video se připravuje ...

Právě na oba bratry se včera upíraly zraky (nejen) všech Britů, kteří napjatě očekávají, zda se princové usmíří. Deník Daily Telegraph uvedl, že si po ceremoniálu oba sedli v soukromí a otevřeně si promluvili. Zda to vedlo k zakopání válečné sekery, je ve hvězdách. Pravěpodobně nikoliv... „Na jedné straně máme Williama, který se nezdá, že by byl připraven připustit si chyby, a na druhé straně Harryho, o němž mi jeho přátelé sdělili, že by mu usmíření nevadilo,“ prohlásil královský životopisec a historik Robert Lacey (77), který je autorem knihy s trefným názvem Bitva bratrů. A v čem vidí největší problém, na němž usmíření dlouhodobě vázne? „V Meghan. Neustále trvá na svém,“ uvedl stručně, kdo podle něj dělá v rodině zlou krev.

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Video se připravuje ...

Bronzová Diana

mezi dětmi Sochu své matky objednali Harry a William už v roce 2017. Vedle zesnulé princezny jsou tři děti, dvě z nich (chlapce a dívku) lady Di objímá kolem ramen. Děti mají znázorňovat univerzálnost a generační dopad její práce. Na soše je Diana znázorněna v elegantní rozhalence s výstřihem, širokým páskem a sukní. Podle Harryho a Williama má socha vést návštěvníky zahrady Sunken Garden k zamyšlení nad životem a poselstvím jejich matky.



Přečtěte si
tryskomys
2. 7. 2021 • 13:53

Stačí jediné,přestat je zvát a uvidí,jak bude klid,nebudou pořád jen fnukat,co se jim nelíbí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.