Miloslava z Moravské Nové Vsi: Narodila jsem se už potřetí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Miloslava z Moravské Nové Vsi: Narodila jsem se už potřetí...

Miloslava Štětinová (vpravo) s Markétou Širokou, která jí přijela pomoci.
Miloslava Štětinová (vpravo) s Markétou Širokou, která jí přijela pomoci. (Foto pro Aha! – Markéta Široká)

Kolik životů má člověk? O kočce se říká, že devět. „Já jsem se ve čtvrtek večer narodila už potřetí,“ popisuje Miloslava Štětinová (47) z Moravské Nové Vsi. Před dvanácti lety unikla ze spárů smrti po děsivé autonehodě. Nyní samoživitelka přišla o dům.

Nastěhovali se do domu se synem Tomášem (15) před měsícem. Zachránili se díky její neskutečné duchapřítomnosti.

Někdo mě má rád

„Když začaly létat tašky ze střechy, palety ze stavby a všechno to hučelo jako při náletu, asi nějak instinktivně jsem zatáhla Tomáše do koupelny. Ve dřepu jsme tam přečkali. Kdybychom zůstali v pokoji, už bychom asi nebyli. Celá střecha, kusy betonu ze stropů a spousta dalších věcí včetně nábytku popadaly dolů, asi mě tam nahoře má někdo rád,“ vyprávěla.

Spolužáci pomohli

Na pomoc jí přijeli spolužáci z rosické nábytkářské školy. „Jsme tady proto, abychom se zeptali, co od nás bude potřebovat teď a co dál. Jsme nábytkáři, určitě jí pomůžeme právě vyrobeným nábytkem. Teď jsme přivezli třeba elektrocentrálu. Lidé jsou tu bez proudu,“ říkala dávná spolubydlíci z internátu a iniciátorka pomoci Markéta Široká (47) z Rosic, která přijela s dalším spolužákem Janem Burešem.

Markéta: Omlouvala se, že nemá umytá okna...

„Víte, napřed jsem nemohla ani plakat, pak jsem si pobrečela, teď se už i směju, to, jak jsou spolužáci úžasní, mi ale zase nahání do očí slzy. Tohle jsou ale slzy štěstí,“ říká dojatě majitelka těžce zničeného domu, na nějž má hypotéku. „Přežili jsme, to je zásadní. Všechno se spraví, uvidíte,“ vzkazuje ostatním stejně nebo i hůře postiženým. Její nezdolný optimismus popsala i spolužačka Markéta: „Když jsme přijeli, omlouvala se, že nemá umytá okna.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.