Jožka Černý: Hlavně děcka se hodně bála, nebylo úniku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jožka Černý: Hlavně děcka se hodně bála, nebylo úniku

Jožka Černý
Jožka Černý (Profimedia.cz)

Myslel, že je snad konec světa. Král moravských lidovek Jožka Černý (79) žije v Břeclavi, která nebyla čtvrtečním tornádem tolik zničená. Přesto to byla jedna z nejhorších nocí zpěvákova života. „Padaly kroupy veliké jako kriketové míčky. Každá by zabila člověka,“ řekl Nedělnímu Aha!.

Bouře výhružně hučela, rány kusů ledu bylo slyšet na dálku, až se všichni vzbudili. „Hlavně děcka se hodně bála. Najednou nebylo úniku,“ dodal Černý. Živel o sobě dával pořádně vědět. Obří kroupy tloukly na auta i střechy domů, vedle toho lilo jako z konve. Jožka je ale bytostný optimista. Nějakou dobu byl také v zastupitelstvu obce. Není zvyklý řečnit a bědovat, ale raději rovnou jednat. „Tady si lidé pomáhají. Soused sousedovi,“ říká. A hned plánuje pomoc. „Určitě udělám koncerty ve prospěch lidí postižených tornádem. Do zimy musí mít všichni zase střechu nad hlavou,“ je přesvědčený Jožka.

Video tornáda z bezprostřední blízkosti

Video se připravuje ...

Jako jura

Rok před osmdesátkou je v dobré kondici  a nedávno podstoupil ve Zlíně operaci očí. Při kontrole kvůli řidičskému oprávnění lékaři zjistili, že jeho čočky už nejsou to, co bývaly. „Šel jsem na výměnu a teď vidím nádherně,“ svěřil se zpěvák. Lékařka, která mu zrak operovala, ho pak požádala o podpis. „Bohužel pro maminku,“ zažertoval. Prý se ale doktorka svěřila, že se bude doma chlubit, koho měla v rukou.

Viděl mě podruhé a řekl: Stejně si tě vezmu, vzpomíná manželka Jožky Černého



Přečtěte si
zuzakirsch
29. 6. 2021 • 11:27

Na srazu přátel jsme po něm chtěli, aby něco pro obveselení zazpíval a on na to zcela vážně, že bez honoráře nezpívá. Klasický kolenovrt.

mbmb
27. 6. 2021 • 06:32

Komunisté si je vzali jako reklamu na šťastné dnesky a tak ty lidové kapely smrdí od Slabaku až po Černého.Asi jako umělá šlehačka ve spray není originál.Moc lituji zničené životy i práci lidí z Moravy po Tornadu

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.