Roman Šebrle: Po 5 letech našli jeho ukradené zlato! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Roman Šebrle: Po 5 letech našli jeho ukradené zlato!

Roman Šebrle
Roman Šebrle (Blesk)

Ztracená zlatá medaile desetibojaře Romana Šebrleho z olympiády v roce 2004 v Athénách se záhadně našla! Anonym ji poslal na radnici v moravské Nosislavi. A přidal i dopis plný pravopisných chyb.

Šebrle cenný kov ztratil v květnu 2016 ve středočeských Mstěticích na hrách dětí a mládeže. Pátrání, výzvy a apely i přes deník Aha! se míjely účinkem. V úterý ale přišla na úřad v Nosislavi zvláštní zásilka. Obsahovala průvodní dopis a originální krabičku s medailí. „Ano, je to ona. Poznal jsem ji okamžitě, je na ní malý vryp,“ radoval se bývalý atlet, nyní moderátor. „Mrzelo mě to. Je to asi to nejcennější, čeho jsem ve sportu dosáhl. A taky bych ji rád jednou ukázal svým vnukům,“ řekl Šebrle po příjezdu na Moravu. Kdo se po letech odhodlal medaili vrátit, je záhadou.

„Adresa odesílatele z Jeseníka je podle všeho falešná, známky na obálce nejsou oražené,“ řekl starosta Pavel Fröhlich. Pisatel se Šebrlemu omlouval, že „to tak douho trvalo“. Zároveň ale trval na splnění olympionikova slibu, že vyplatí nálezci 100 tisíc korun. Částku má prý převést na účet nosislavských hasičů. Šebrle tak učinil přímo na radnici převodním příkazem ze svého mobilu. „Asi zůstane už jen v trezoru,“ poznamenal na adresu své nejcennější medaile.

Roman Šebrle o nálezu pět let ztracené olympijské medaile

Video se připravuje ...

Dopis plný chyb*

„Dobrej den, rozhodl jsem se pomoci Hasičky + SDH Nosislav Dobrovolním Hasičům ve vaší vesnici a venovat vypsanou odměnu za dodání zlaté olympijské medajli Romana Šebrleho. Odkoupil jsem ji levně a chci udělat dobrou věc. Zavolejte prosím do TV Prima a on si ji rád u vás vyzvedne. Věřím že slib dodrží. Odevzdejte prosím tento dopis Romanovi. Romane, promiň dřív to nešlo.“
*v původním znění bez redakčních úprav

Karlosův Oktagon: Šebrle prozradil nejlepší radu do života a jednu závislost

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.