Přítel atletky Mäki Sasínek: Pošlete hanbárny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Přítel atletky Mäki Sasínek: Pošlete hanbárny!

Kristiina Mäki žene v Tokiu dopředu jasné motto...
Kristiina Mäki žene v Tokiu dopředu jasné motto... (Repro ČT Sport)

Sama sebe motivovala na olympiádě neotřelým heslem »vyrvat nohy z p*dele«. A když olympijský tým chtěl aby Kristiinu Mäki (29) na finále míle nahecoval o něco slušnější vzkaz, vidle do toho hodil atletčin přítel Filip Sasínek (25).

Mäki si přisprostlou hlášku načmárala na startovní číslo před semifinále běhu na 1500 metrů. Zafungovala výborně, běžkyně s finskými kořeny do finále prošla v národním rekordu a záběry, jak svou větu ukazuje do kamery, se staly hitem. Český olympijský tým tak obratem vyhlásil soutěž o nejlepší citát pro finále. A v ní se zaskvěl přítel Kristiiny a otec sedmiměsíčního Kaapa. „Pošlete nahé fotky,“ chechtal se Sasínek. Těžko říct, jestli se za svou kontumační výhru dočká hlavní ceny v podobě pastelek, samotná Mäki každopádně měla ve včerejším finále jiné starosti.

Mezi elitu šla s tím, že nechce skončit poslední. „To mi trochu nevyšlo,“ litovala po 13. místě s tím, že ji ve třetím běhu za pět dní už došly síly. „Ve druhém kole mi začalo docházet a nešlo s tím nic moc dělat. Ale celkově jsem spokojená,“ hlásí atletka, která se sedm měsíců po porodu Kaapa stala jednou z největších hrdinek české atletické výpravy.

OH naruby: Ondra je globální superstar, Kristiina Mäki geniální motivátorka

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.