Tenistky Krejčíková a Siniaková: Na medaile dostaly výjimku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Tenistky Krejčíková a Siniaková: Na medaile dostaly výjimku

Radost zlatých českých tenistek po výhře ve čtyřhře na olympiádě v Tokiu
Radost zlatých českých tenistek po výhře ve čtyřhře na olympiádě v Tokiu (Pavel Mazáč / Sport)

Český tenis je zlatý! Na pátý pokus to v olympijském finále konečně vyšlo a pod historický moment se podepsaly Barbora Krejčíková (25) s Kateřinou Siniakovou (25). Po deseti dnech dřiny došly přes Švýcarky (7:5, 6:1) na samotný vrchol!

Pro největší favoritky turnaje to nebyla procházka sakurovou zahradou. Tři zápasy zlomily až ve zkrácené hře a i začátek finále proti Bencicové s Golubicovou byl vyrovnaný. „Nastoupily jsme nervózní, což asi bylo vidět. Ale zvládly jsme to,“ oddechly si. A když soupeřky neodvrátily pátý mečbol... „Golubicová spadla a nevěděly jsme, jestli si něco neudělala. Nechtěly jsme končit tak, že budeme mít ruce nad hlavou a ona se bude svíjet na zemi v bolestech,“ vysvětlovala Bára hodně vynuceně rezervované oslavy.

OH naruby: K + S coby další zlaté tokijské duo. A respekt pro Balvína!

Video se připravuje ...

„Kdyby nespadla, asi by to bylo větší,“ doplnila ji Katka. Emotivní chvilky tak zažily hlavně na stupních vítězů a radost by z nich měl i Burianův Anton Špelec. Dekorující jim podle pravidel medaili na krk dát nemohli, a tak se ocenily samy. „Pořadatelé nám řekli, že můžeme, takže jsme té možnosti rády využily,“ prozradila Siniaková a Krejčíková ten krásný moment popsala. „Byla to dojemná chvíle. Super. Mohly jsme si ji o něco víc užít. Objaly jsme se a řekly si pár slov, díky čemuž byla atmosféra taková hlubší.“ Co si špitly olympijské šampionky do ucha? „To je tajné, necháme si to pro sebe,“ nechaly korunovační slůvka záhadou.

Tenistky věnovaly triumf zesnulým trenérkám Novotné (†49) a Fuchsové (†55):

Kéž by mohly být v Tokiu s nimi! Bohužel Jana Novotná (†49) i Helena Fuchsová (†55) sledovaly triumf svých svěřenkyň jen z nebe. „Myslím, že tam teď obě jsou, drží se za ramena a fandí nám,“ shodly se Siniaková s Krejčíkovou.

Věděly jste, že můžete být první, kdo vyhraje tenisové zlato pro Česko?

Krejčíková: „Ne, neřešily jsme to. Chtěly jsme pomstít Markétu Vondroušovou. S Belindou se známe, máme ji rády, ale chtěly jsme Markétu pomstít. Chtěly jsme urvat další zlato pro Česko, pro naši zemi.“

Zlato pro Krejčíkovou se Siniakovou! Švýcarky zdolaly ve dvou setech

Video se připravuje ...

● Báro, překonala jste svoji mentorku Janu Novotnou, která měla z olympiád dvě stříbra a zlato.

Krejčíková: „Je to smutné. Kdyby tady byla, určitě by to bylo veselejší. Věděla jsem, že Jana má medaile. Ale já nad tím fakt nepřemýšlela, jestli ji chci překonat. Myslím, že na nás dává pozor. I kondiční trenérka od Katky, která rovněž zemřela. Dávají na nás pozor společně. Za to jim obrovsky děkujeme. Za to, jak nás všechno naučily. Budeme jim vděčné až do smrti.“

Kateřino, patří od vás věnování i vaší kondiční trenérce Heleně Fuchsové?

„Siniaková: „Stoprocentně. Hrozně bych si přála, aby tu byla. Ona také měla účasti na olympiádách a bylo krásné si o nich povídat. Bez nich bychom tu nestály. Jsem moc ráda, že jsem si určitou cestu s ní prošla. Věřím, že nás sledují. Určitě jsou na nás pyšné.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.