AZ-kvíz od A do Z: Co o legendárním pořadu prozradil moderátor? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

AZ-kvíz od A do Z: Co o legendárním pořadu prozradil moderátor?

Je to pořad skromný, obyčejný, nenápadný, ale milý a pro některé úžasný.
Je to pořad skromný, obyčejný, nenápadný, ale milý a pro některé úžasný. (pro Blesk – ČT)

Moderátora Aleše Zbořila (52) znají diváci České televize nejlépe z oblíbené vědomostní soutěže AZ-kvíz. Ten se poprvé odvysílal 2. ledna 1997. Zatímco soutěží prošlo několik tisíc soutěžících, hlavní tváře pořadu zůstaly. Jak vlastně soutěž vzniká?

Vědomostní soutěže jsou mezi diváky oblíbeným pořadem. Srdce všech si ovšem získala ta nejlegendárnější, která se vedle těch, co nepřežily ani pět let, drží už neuvěřitelných 24 let! Pyramida čísel a písmen, záludné otázky, charismatičtí moderátoři - tyto atributy definují pořad, který diváky i po tolika letech stále baví. Několik tajemství AZ-kvízu prozradil právě moderátor Aleš Zbořil.

„Každou natáčecí sérii má na starosti koordinátor, který otázky vybírá a je zodpovědný za faktickou správnost a za to, aby se otázky neopakovaly. Dohromady na otázkách ale pracuje celý štáb lidí, který tvoří externí spolupracovníci. Koordinátor pak otázky připraví na natáčení," prozradil moderátor webu ŽivotvČesku.cz. Zajímavostí je i to, jak se díly natáčí. Nové díly vznikají během čtyř dnů v měsíci, které poté diváky baví celý následující měsíc!

Jakub Prachař to s kolegy roztočil na parketě v soutěži Máme rádi Česko

Video se připravuje ...

Zdá se to být nemožné? Není! „Já točím dva dny a další dny točí Eva. Za ty 4 dny se tedy natočí díly na celý měsíc," vysvětlil populární moderátor, který ještě na závěr přidal jednu perličku. „Do dnešního dne bylo natočeno asi 4600 dílů, takže zhruba 2300 mám za sebou já a druhou polovinu kolegyně Eva Machourková (56)," právem se pochlubil moderátor Aleš Zbořil.

Neskutečný Matěj Ruppert v Máme rádi Česko. Šokuje nebezpečnou dovedností!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.