SEDÍ U POPELNIC! Šafránkové hledání Abrháma se šťastným koncem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

SEDÍ U POPELNIC! Šafránkové hledání Abrháma se šťastným koncem

Libuše Šafránková a Josef Abrhám
Libuše Šafránková a Josef Abrhám (Reprofoto/Neobyčejné životy, archiv Nadi Urbánkové, archiv)

Nikdo nepochybuje o tom, že ti dva se pro sebe narodili. Josef Abrhám (81) a Libuška Šafránková (†68) se od sebe vzdalovali jen výjimečně. A protože herec podle svědectví přátel nikdy neměl telefon u sebe, zvedala ho za něj manželka. Tím vznikala i řada vtipných historek.

Na předčasně zesnulou Libušku Šafránkovou všichni vzpomínají s láskou a dojetím. Jako hodnou a laskavou si ji podle webu TN.cz pamatuje i režisér Jan Prušinovský. Ačkoliv se s ní údajně nikdy osobně nesetkal, „na drátě“ s filmovou Popelkou býval ve spojení poměrně často. „Vždycky, když jsem volal Josefu Abrhámovi, tak to vzala ona a jala se Josefa hledat. Byla z toho hotová etuda. Hlasem jiskřivým jako ta holka z Popelky komentovala každý svůj krok," napsal Prušinovský na facebooku.

Zemřela Libuška Šafránková. A detaily knihy, kterou napsal Gott před smrtí

Video se připravuje ...

„Honzo, v pracovně není, takže se koupe! Ne, v koupelně není. Ale byl tu, protože je mokrý mejdlo. Viděl jste ten film včera na ČT2, ten byl blbej, co? Jdu na zahradu. Pepo! Na zahradě taky nic. Tak a teď jsem si natrhla kalhoty, to nevadí, stejně jsem je chtěla vyhodit. Pepo!!! Kde je? Už vím! On šel vynést odpadky, to zase sedí u popelnic. Pepíku! Doufám, že se aspoň oblíkl. Je tam, už ho vidím! Pepo, proč tu sedíš jenom v tričku!!" parafrázoval Šafránkovou. Teď už ale její nezaměnitelný hlas nikdo bohužel v manželově telefonu neuslyší. Zůstávají jen vzpomínky.

Tři oříšky pro Popelku – kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.